Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Στα “τάρταρα” η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Έκθεση κόλαφος της Freedom House

Στα “τάρταρα” η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Έκθεση κόλαφος της Freedom House

Δεκαεπτά μονάδες υποχώρησε η Ελλάδα στη βαθμολόγησή της για την Ελευθερία του Τύπου, από το 2009 έως το 2013.

Σύμφωνα με την έκθεση της Freedom House, το 2013 η Ελλάδα συγκέντρωσε 46 μονάδες και βρέθηκε στην 92η θέση του καταλόγου, ενώ την προηγούμενη χρονιά συγκέντρωνε 41 μονάδες και κατατασσόταν 85η.

Σύμφωνα με τη βαθμολόγηση, η καλύτερη επίδοση είναι το 1 και η χειρότερη το 100.

Βασική αιτία της υποβάθμισης της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής αναλύτριας τoυ Freedon House Τζένιφερ Ντάνχαμ στη “φωνή της Αμερικής” ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ, το καλοκαίρι του 2013.

Όπως είπε “η ΕΡΤ ήταν το μεγαλύτερο ενημερωτικό δίκτυο με εμβέλεια σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν τα ιδιωτικά μέσα και το κλείσιμο της προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. Παράλληλα, η απόλυση μέσα σε μια μέρα, χιλιάδων δημοσιογράφων και τεχνικών ενέτεινε σε μεγάλο βαθμό την ανασφάλεια που ήδη επικρατούσε στους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Το μεταβατικό σχήμα που δημιουργήθηκε είναι σαφώς υποβαθμισμένο από την ΕΡΤ και υπόκειται σε μεγαλύτερο έλεγχο από την κυβέρνηση της χώρας”.

Ακόμη είπε πως “εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι δημοσιογράφοι είναι περισσότερο εξαρτημένοι από τα μέσα στα οποία εργάζονται και αντίστοιχα τα μέσα ενημέρωσης εξαρτώμενα από την κυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται θέματα που θα έβλαπταν την κυβερνητική πολιτική ή να καλύπτονται με τρόπο ευνοϊκό προς την ελληνική κυβέρνηση”.

Διαβάστε

“Ελεγχόμενη από τα μέσα ενημέρωσης η Αλβανία”, λέει η οργάνωση Freedom House

Ηλεία: Σάλος από τη σύλληψη αρθρογράφου μετά από μήνυση πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισε η λογοκρισία! Το Twitter έκλεισε δυο λογαριασμούς στην Τουρκία

Ξήλωσαν το λογότυπο της ΕΡΤ (ΦΩΤΟ)

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε