Ελλάδα

Σταμάτησαν οι Έλληνες να τρώνε έξω – Προτιμούν τα φθηνά τρόφιμα

Το 93% των καταναλωτών έχει περιορίσει το φαγητό από τα καταστήματα σύμφωνα με έρευνα φοιτητών σε συναργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 93% των καταναλωτών έχει περιορίσει το φαγητό σε εστιατόρια και ταβέρνες σύμφωνα με έρευνα με θέμα: “Διατροφή και Οικονομική κρίση” που πραγματοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΙΖΩ οι φοιτήτριες του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Α. Παναγοπούλου και Β. Σκάκκου. Η έρευνα δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας:

– To 55,1% του δείγματος είχε υποστεί μείωση των εισοδημάτων του.
– Το 44% απάντησε ότι το εισόδημά του δεν επαρκεί για την κάλυψη των καθημερινών διατροφικών του αναγκών.
– Βασικό κριτήριο για την επιλογή τροφίμου αλλά και για την επιλογή του καθημερινού γεύματος είναι το κόστος.
-Τα τρόφιμα που έχουν περιοριστεί λόγω διατροφικών συνηθειών αλλά και λόγω κόστους είναι το κρέας (63,7%), τα ψάρια (60,5%), τα γλυκά (51,2%) και το αλκοόλ (48,8%).
-Τα τρόφιμα που επιλέγονται για συχνότερη κατανάλωση, σε σχέση με το παρελθόν, είναι τα ρύζι/πατάτες (70,8%), τα όσπρια (70,8%), το ψωμί (50,2%) και τα λαχανικά (46,9%).

Διαβάστε
Hλεία: Χωρίς φαγητό οι μισοί φοιτητές των ΤΕΙ!

Το δράμα 57χρόνου στη Λάρνακα: Μένει σε δανεικό τροχόσπιτο άρρωστος, χωρίς φαγητό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίκαλα: Άνεργη γυναίκα ”χώνεται” στα σκουπίδια για λίγο ψωμί!

Κρήτη: Κάνουν έρανο, για το φαγητό μαθητών στα σχολεία – Διαβάστε την επιστολή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάρος: Καμία ισχύ δεν έχει η άδεια ναυαγοσώστη που υποστήριζε ότι είχε ο ιδιοκτήτης του beach bar που πνίγηκε ο 4χρονος – Τι δείχνουν τα βίντεο
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει από τον ΕΟΤ και την πολεοδομία αυτοψία στο χώρο, όπου καθημερινά περνούσαν τις ώρες τους εκατοντάδες πελάτες κάθε ηλικίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
26