Ελλάδα

ΣτΕ: Νέες αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Τέσσερις νέες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσιεύτηκαν σήμερα που αφορούν τον διαγωνισμό για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Η δημοσίευση των νεών αποφάσεων δεν αλλάζει τίποτα στο νομολογιακό καθεστώς. Οι αποφάσεις αφορούν την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (απόφαση 366/2017) και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Αντένα (368/2017) και Σκάι (367/2017).

Με τις τρεις αυτές αποφάσεις η Ολομέλεια του ΣτΕ θεώρησε καταργημένες τις δίκες, μετά την έκδοση της υπ΄ αριθμ. 95/2017 απόφασή της με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά. Παράλληλα, η Ολομέλεια με την υπ΄ αριθμ. 365/2017 απόφασή της, έκανε δεκτή την αίτηση του τηλεοπτικού σταθμού Star που ζητούσε να ακυρωθεί η ίδια υπουργική απόφαση, όπως αυτή τροποποιήθηκε μεταγενέστερα (24.5.2016).

H Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Star είχε το απαιτούμενο έννομο συμφέρον να προσφύγει στα δικαστήρια και στηριζόμενη στην παλαιά υπ΄ αριθμ. 95/2017 απόφασή της έκανε δεκτή την αίτησή του και ακύρωσε τις προσβαλλόμενες αποφάσεις. Επιπλέον, στην απόφαση η Ολομέλεια επανέλαβε τις θέσεις της ότι το ΕΣΡ σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι αποκλειστική αρμόδιο για τη διαγωνιστική διαδικασία και ότι μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ οι αρμοδιότητες του δεν μπορούν να ασκηθούν από άλλο όργανο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κιβωτός του Κόσμου: Την καταδίκη του πατρός Αντωνίου ζήτησε η εισαγγελέας για ξύλο, τιμωρίες και καταναγκαστική εργασία σε ανήλικους
Η κ. Συμιγιάννη πρότεινε την ενοχή για πέντε από τους επτά συνολικά κατηγορούμενους, του πατρός Αντωνίου και ακόμη τεσσάρων πρώην εργαζόμενων της Κιβωτού για βαριά, επικίνδυνη ή απλή σωματική βλάβη κατά περίπτωση
Ο πατέρας Αντώνιος στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου
Η στιγμή που ο δράστης της ληστείας στο σούπερ μάρκετ της Θηβών εισβάλλει στην επιχείρηση με προτεταμένο το όπλο του
Ο μαυροντυμένος άνδρας κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να τρομοκρατήσει πελάτες και εργαζομένους και να αρπάξει τις εισπράξεις – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Δρόμος