Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Στον Εισαγγελέα το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες – Ποιοι είναι οι ΟΥΚάδες που πιάστηκαν με εκρηκτικά

Στον Εισαγγελέα το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες – Ποιοι είναι οι ΟΥΚάδες που πιάστηκαν με εκρηκτικά

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου οι τέσσερις συλληφθέντες ανάμεσά τους και το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς

Οι συλληφθέντες κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασαν γρήγορα την είσοδο των δικαστηρίων μέσα στα αυτοκίνητα  προκειμένου να πάνε στο γραφείο του εισαγγελέα. 

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται και δύο υπαξιωματικοί των ΟΥΚ, ένας αρχικελευστής και ένας  κελευστής, ενώ το άλλο άτομο στο οποίο πέρασαν χειροπέδες εργάζεται ως πορτιέρης σε μεγάλο κλαμπ της Αθήνας. Οι ΟΥΚάδες είναι περίπου 35 χρονών και δεν υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις, ενώ τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει δεν έχουν παρθεί από την υπηρεσία τους. Και αυτό γιατί οι μονάδες των υποβρύχιων καταστροφών δεν χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εκρηκτικά που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες. 

Οι συλλήψεις έγιναν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα το μεσημέρι της Παρασκευής και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς από την εποχή που ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού διατηρούσε επαφές με άτομα από την Greek Mafia. Μάλιστα όταν αποφυλακίστηκε φέρεται να είχε αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις μαζί τους.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στενές σχέσεις με ένα άτομο της Greek Mafia που είχε δολοφονηθεί και ο ίδιος μετά από αυτό το γεγονός φοβόταν για τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενοι μέλη οργανώσεων που συμμετέχουν στο αντάρτικο πόλης και είχαν απασχολήσει τις αρχές να έχουν σχέσεις με άτομα του ποινικού χώρου. Ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος και για άλλες συλλήψεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις