Ελλάδα

Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων “ANUGA 2013”

Στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων «ANUGA 2013» που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας (5-9 Οκτωβρίου 2013) συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ παρουσίασε τις δράσεις διάχυσης («dissemination») της πληροφόρησης σχετικά με το πρόγραμμα «Q-BAKE. Το πρόγραμμα «Q-BAKE», (Προσόντα για την Ευρωπαϊκή Αρτοβιομηχανία) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Καινοτομίας Leonardo da Vinci μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA).

Ο κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη κατάλληλων προγραμμάτων κατάρτισης, για εργαζόμενους στην αρτοβιομηχανία, οι οποίοι χωρίς το πρόγραμμα δεν θα είχαν την ευκαιρία να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην αρτοβιομηχανία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, οι δράσεις διάχυσης στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με εκπροσώπους των εταίρων του προγράμματος «Q-BAKE» και αποσκοπούσαν στην πληροφόρηση των εκθετών της αρτοβιομηχανίας και τους ενδιαφερομένους του κλάδου της αρτοποιίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για το εν λόγω έργο.

Στις δράσεις διάχυσης, εκτός από τον ΕΦΕΤ, συμμετείχαν και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα η «AINIA» από την Ισπανία (συντονιστής προγράμματος), το «Campden BRI» από το Ηνωμένο Βασίλειο και το ινστιτούτο «IBA» από τη Ρουμανία.

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, επίσης στην Κολωνία της Γερμανίας, σύσκεψη απολογισμού των εταίρων του έργου, όπου προβλήθηκε η επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος του έργου «Q-BAKE».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε πιπέρι

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται τόνος σε κονσέρβα

Έλεγχοι ΕΦΕΤ σε προϊόντα από την Ιαπωνία

ΕΦΕΤ: Πρόστιμα πάνω από 200.000 ευρώ σε 45 επιχειρήσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων στη Κερατέα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα»
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 1
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
6
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε εξώδικα για δημοσιεύματα που την ήθελαν να αγοράζει πολυτελές ακίνητο στο Ελληνικό
Τα εξώδικα αφορούν τα sites Karditsa sta akra και VoiceNews, τα οποία είχαν αναφέρει ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα, αξίας 3 εκ. ευρώ, στον ουρανοξύστη που χτίζεται στο Ελληνικό
Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη 20