Ελλάδα

ΣΥΝ: Δεν βοηθά η στάση των μεταναστών απεργών πείνας

Την στάση των μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική επέκρινε ο ΣΥΝ, λέγοντας πως θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την κατάργηση του ασύλου.
Η ανακοίνωση αναφέρει: ”Με δεδομένη την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας, εκτιμούμε πως η αξιοποίηση της πρότασης της Πρυτανείας για την ασφαλή μεταφορά τους σε άλλο χώρο, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αποτελεί ηθική τους δικαίωση και αναδεικνύει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, αποσυσχετίζοντάς το από τον χώρο της Νομικής και το πανεπιστημιακό άσυλο.
 
Σεβόμαστε την ελευθερία έκφρασης και γνώμης, ιδιαίτερα όσων επιλέγουν να αγωνίζονται με οριακές μορφές πάλης.Ωστόσο θεωρούμε ότι η σημερινή τους στάση δε βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στη κυβέρνηση να επιδιώξει τη κατάργηση του ασύλου.
 
”Καλούμε την κυβέρνηση να μην αντιδράσει σπασμωδικά, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, χωρίς τη χρήση βίας και τη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου”.

Διαβάστε επίσης : Ετοιμάζονται για επέμβαση τα ΜΑΤ στη Νομική Σχολή – “Φέρτε και φέρετρα” φωνάζουν οι μετανάστες- Το NewsIt μέσα στο κτίριο

 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο γιος μου ήταν οξύθυμος αλλά όχι βίαιος» λέει η γιαγιά του 2,5 μηνών βρέφους που πέθανε το 2013 στην Πάτρα
H γιαγιά, που είναι η μητέρα του πατέρα των παιδιών, είπε πως ο γιος της σήμερα είναι κρατούμενος στη φυλακή με την κατηγορία ενδοοικογενειακή βία, καθώς χειροδίκησε στην σύζυγό του
Πάτρα: «Ο γιος μου ήταν οξύθυμος αλλά όχι βίαιος» λέει η γιαγιά του 2,5 μηνών βρέφους που πέθανε το 2013
Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πρώτο και μοναδικό ιδρυτικό μέλος του διεθνούς δικτύου PERT Consortium στην Ελλάδα
Το PERT Consortium, με έδρα το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, είναι ο πλέον αναγνωρισμένος διεθνής φορέας για τη διεπιστημονική προσέγγιση της πνευμονικής εμβολής
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση αστυνομικού στο Περιστέρι: «Ο 20χρονος με χτύπησε, εκσφενδονίστηκα και ήμουν ανήμπορος να κουνηθώ»
Ο 20χρονος γιος του επιχειρηματία υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως πάτησε το γκάζι για να διαφύγει, επειδή όπως είπε πίστευε εκείνα τα δευτερόλεπτα, πως είχε να κάνει με ενέδρα ληστών που προσπαθούσαν να τον κλέψουν
Η στιγμή παράσυρσης του αστυνομικού στο Περιστέρι
3