Ελλάδα

Συναγερμός για ιντερνετική απάτη με ανύπαρκτα κινητά και τάμπλετ!

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Κομπίνα έστησε 45χρονος διαφημίζοντας μέσω διαδικτύου πάμφθηνα, δήθεν κινητά τηλέφωνα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τάμπλετ).

Ο “αετονύχης” ο οποίος πιάστηκε στα δίχτυα των διωκτικών αρχών κατάφερε να αποσπάσει σε διάστημα ενός μήνα, στα τέλη του προηγούμενου έτους, πάνω από 11.000 ευρώ από 27 ανυποψίαστα θύματα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, αναρτώντας αγγελίες σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος που διέθετε, ο κατηγορούμενος “ψάρευε” υποψήφιους αγοραστές με δέλεαρ τις χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του εμπορίου.

Όταν τα θύματα πείθονταν για την αγορά κάποιου προϊόντος κατέθεταν το αντίτιμο, είτε με χρήση πιστωτικών / χρεωστικών καρτών είτε σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο την εταιρεία του 45χρονου, αλλά ουδέποτε παραλάμβαναν τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν παραγγείλει.

Σε βάρος του απατεώνα σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκαναν τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα με λεία που ξεπερνά το εκατομμύριο ευρώ
Yπήρχαν πολλαπλές «επιχειρησιακές» ομάδες που βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο, έτοιμες να δράσουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανά πάσα ώρα και στιγμή
Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκαναν τηλεφωνικές απάτες σε όλη την Ελλάδα με λεία που ξεπερνά το εκατομμύριο ευρώ 32
Υποκλοπές: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προανήγγειλαν τα μέλη του ΔΣΑ, επιμένοντας στη σκληρή γλώσσα κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Η συνέντευξη τύπου δόθηκε μετά το έκτακτο ψήφισμα του ΔΣΑ της 29ης Απριλίου για τις υποκλοπές, με το οποίο η πλειοψηφία των μελών ζήτησε την παραίτηση του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου
Δικηγορικός Σύλλογος