Ελλάδα

Συνελήφθη 29χρονος Γεωργιανός μέλος διεθνούς συμμορίας: Είχε διαρρήξει το σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη το 2020

Χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας ήταν η αποφασιστικότητα και ο επαγγελματισμός τους, αφού δεν δίσταζαν να διαπράττουν δύο διαρρήξεις στην ίδια πολυκατοικία

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας  29χρονος από τη Γεωργία μέλος συμμορίας που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας.

Η σύλληψη του 29χρονου από τη Γεωργία έγινε την Πέμπτη (14.11.2025) στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος ενώ ερχόταν από τη Βουδαπέστη. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, με σειρά διαρρήξεων τον Αύγουστο του 2020, μεταξύ αυτών και στο σπίτι της τέως εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Υ.Β.Β.Ε.Α  διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος Γεωργιανός αποτελούσε μέλος διεθνώς μετακινουμένης εγκληματικής οργάνωσης (mobile organized crime group) στοχεύοντας διαμερίσματα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας όπως η Ακρόπολη και το Κολωνάκι.

Τα μέλη της οργάνωσης επέλεγαν σπίτια με σκοπό να έχουν υψηλό οικονομικό όφελος και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ιδιοκτητών για να βεβαιωθούν ότι απουσίαζαν πριν προχωρήσουν σε διάρρηξη.

Χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας ήταν η αποφασιστικότητα και ο επαγγελματισμός τους, αφού δεν δίσταζαν να διαπράττουν δύο διαρρήξεις στην ίδια πολυκατοικία.

Οι δράστες έδειχναν υψηλή τεχνική κατάρτιση, παραβιάζοντας κλειδαριές χωρίς να αφήνουν εμφανή ίχνη. Η δράση της συμμορίας είχε επεκταθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον 29χρονο να έχει απασχολήσει τις Αρχές και στην Αυστρία για παρόμοια αδικήματα. Στην κατοχή του βρέθηκαν έγγραφα των Αρχών της Σλοβακίας, η προέλευση των οποίων εξετάζεται.

Από την έρευνα της αστυνομίας έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε τρεις διαρρήξεις: δύο στην ίδια πολυκατοικία τον Αύγουστο του 2020 και μία ακόμη σε διαμέρισμα τον Αύγουστο του 2022.

Κατά τη σωματική έρευνα που του πραγματοποιήθηκε, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 500 ευρώ, 100 δολάρια, έναν φορητό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και μία ταυτότητα σλοβακικών Αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και πως συμβάλλουν στην προστασία των ζώων
Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης με αντικείμενο τα αθόρυβα πυροτεχνήματα και την υιοθέτησή τους κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων
Πυροτεχνήματα
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδων βιολογικής ξανθής σταφίδας – Εντοπίστηκε ωχρατοξίνη Α
Η εταιρεία αποφάσισε την ανάκληση όλων των παρτίδων του προϊόντος και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι - Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν
ΕΦΕΤ
Καιρός Πρωτοχρονιάς: Επέλαση ψύχους σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις – Πιθανότητα χιονοκαταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο
Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα) της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας, της Αν. Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και του Βορείου Αιγαίου
Χιονάνθρωπος στη Λέσβο
Τα κρούσματα της γρίπης φέρνουν ασφυξία στα νοσοκομεία: «Γολγοθάς» των ασθενών στα Επείγοντα, ελλείψεις σε αντιικά
Στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, από τους 100 ασθενείς που προσέρχονται στα Επείγοντα με συμπτώματα λοίμωξης, περίπου το 10% εισάγεται για περαιτέρω νοσηλεία
Διάδρομος νοσοκομείου 6