Ελλάδα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των παιδιών στην πολύκροτη υπόθεση της Αμαλιάδας

Η γυναίκα που «πρωταγωνιστεί» στην φρικτή υπόθεση θανάτων μωρών, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (7/7/25) σε ξενοδοχείο της Αθήνας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, παρουσία της οποίας πέθαναν 5 μωρά τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται πλέον στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για την πολύκροτη υπόθεση της Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ειρήνη Μουρτζούκου, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (7/7/25) για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ΄εξακολούθηση. Η 25χρονη πρωταγωνίστρια στο «θρίλερ της Αμαλιάδας» είναι πλέον κατηγορούμενη για τους θανάτους των 2 δικών της παιδιών, του μωρού της φίλης της το 2021 αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας μιας ενήλικης γυναίκας, την οποία φέρεται να προσπάθησε να πνίξει! 

Η Ειρήνη Μουρτζούκου συνελήφθη στην Αθήνα, με ένταλμα σύλληψης του ανακριτικού τμήματος Αχαΐας. Τέσσερις μέρες πριν την σύλληψή της, είχε πάει στη ΓΑΔΑ με τον νέο δικηγόρο της, με την ίδια να δηλώνει ότι είναι αθώα και δεν έχει πειράξει κανένα από τα παιδάκια που πέθαναν ενώ εκείνη τα πρόσεχε. 

Πώς την συνέλαβαν 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η Ειρήνη Μουρτζούκου, μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι ήταν στο γραφείο του δικηγόρου της. Οι αστυνομικοί, μόλις έφυγε από εκεί, την παρακολούθησαν και την είδαν να μπαίνει στο ξενοδοχείο που διαμένει στο κέντρο της Αθήνας. 

Εκεί, στο ξενοδοχείο, προχώρησαν στη σύλληψή της. 

Η 25χρονη αναμένεται να οδηγηθεί αύριο (8/7/25) στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και στην συνέχεια, στην Πάτρα στο γραφείο του ανακριτή. 

Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης με τους θανάτους μωρών

Το 2014 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος μωρού, στο περιβάλλον της Ειρήνης Μουρτζούκου. Ήταν η 18μηνών αδερφούλα της η οποία πέθανε στο Άργος, όπου ζούσε τότε η οικογένεια. Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, ότι ήταν μπροστά στο θάνατο της μικρούλας. 

Τα επόμενα 4 χρόνια, ακολούθησαν άλλοι 4 θάνατοι παιδιών και σε όλους, η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν παρούσα ή ήταν δίπλα στα μωρά, τις τελευταίες ώρες της ζωής τους. 

Πρόκειται για το 6 μηνών μωρό της φίλης και συγκατοίκου της το 2021, τα δύο δικά της παιδιά, 19 ημερών και δύο μηνών, που έφυγαν από τη ζωή το 2022 και το 2023 αντίστοιχα αλλά και το 15 μηνών παιδί φίλης της τον Αύγουστο του 2024. Τον μικρό Παναγιωτάκη, για τον οποίο είναι ακόμη σε εξέλιξη η έρευνα, για τα αίτια θανάτου του. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζουν ο πατέρας και η αδερφή του Νικήτα που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο - «Ο 54χρονος τον παρακολουθούσε, μας απειλούσαν και μας έλεγαν "φύγετε"»
«Ο 54χρονος είναι ναρκέμπορος και έμπορος όπλων, θα σκοτώσει κι άλλους δικούς μου» λέει ο πατέρας του Νικήτα - Τι καταγγέλλει η αδερφή του 21χρονου
Δολοφονία στο Ηράκλειο
Κατερίνη: Θρίλερ με τον ηλικιωμένο που βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του – «Κάποιος τον χτύπησε και πέθανε», λέει ο γιος του
Αν και στην αρχή ο θάνατός του θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από παθολογικά αίτια το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ο 73χρονος που βρέθηκε νεκρός
Η σκοποβολή, τα ανεκπλήρωτα όνειρα του 21χρονου Νικήτα και η βιντεοκλήση που κατέγραψε τον θάνατό του
Το τροχαίο δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2023 θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του Νικήτα, που τρία χρόνια αργότερα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πατέρα του αδελφικού του φίλου
Δολοφονία του 21χρονου στο Ηράκλειο