Ελλάδα

Συντάξεις – Προσωπική διαφορά: Τσεκούρι έως 300 ευρώ το μήνα!

- 450.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται λόγω της προσωπικής διαφοράς - Οι μειώσεις δεν αποκλείεται να ξεπερνούν και τα 300 ευρώ το μήνα - Ποιούς συνταξιούχους αφορά και πως θα γίνεται ο επανυπολογισμός - Χάνονται έως και τρείς συντάξεις το χρόνο!

Θα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο οι παλαιοί συνταξιούχοι που θα θιγούν από την 01/01/2019 από τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Από αυτούς, περίπου 450.000 θα δουν τις μειώσεις στις συντάξεις να ξεπερνούν ακόμα και τα 300 ευρώ το μήνα!

Προσωπική διαφορά είναι η διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο καθαρό ποσό των σημερινών συντάξεων (είχαν απονεμηθεί ή είχε υποβληθεί γι’ αυτές αίτηση μέχρι 12/05/2016) και στο ποσό που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό τους.

Ο νόμος προβλέπει ότι η διαφορά αυτή θα περικόπτεται τόσο ώστε το σύνολο της σύνταξης να μην μειώνεται πάνω από 18%.

Ωστόσο, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα είναι 18% αλλά φτάνουν και στο 25% γιατί δεν θα κόβεται μόνο σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Πάντως ο κίνδυνος να υπάρξει πλήρης περικοπή της προσωπικής διαφοράς είναι ορατός. με την περικοπή της προσωπκής διαφοράς οι μειώσεις δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τα 300 ευρώ το μήνα.

Ποιοί θα υποστούν το μεγαλύτερο μαχαίρι

Περίπου 450.000 θα είναι εκείνοι που θα απορροφήσουν όλη τη μείωση του 18%. Μεταξύ αυτών είναι:

– Συνταξιούχοι από το πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ)

– Δημόσιοι υπάλληλοι με 30 και άνω έτη υπηρεσίας (ένστολοι, γιατροί κ.α.)

– Μητέρες ανηλίκων που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ όπως και άλλοι συνταξιούχοι ΙΚΑ με αρκετά υψηλές αποδοχές και άνω των 30 ετών ασφάλιση.

– Συνταξιούχοι νομικοί, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί

– Διπλοσυνταξιούχοι (π.χ. γιατροί του ΕΣΥ)

Ετσι, μέσα στο 2018 στα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων θα περιλαμβάνεται το ποσό της νέας σύνταξης που θα έχει επανυπολογιστεί και το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, δηλαδή η μείωση της νέας σύνταξης από αυτή την οποία παίρνει σήμερα.

Για όλο το 2018 θα παίρνουν το άθροισμα των δυο ποσών, δηλαδή τη νεα μικρότερη σύνταξη, συν την προσωπική διαφορά που καταργείται το 2019.

Την 01/01/2019 η μείωση θα περάσει και στην τσέπη. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκτιμά ότι οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρείς συντάξεις το 2019 .

Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
COSMOTE Fiber Τo Τhe Room: Οπτική ίνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για κορυφαία εμπειρία internet παντού
Για 1η φορά στην Ελλάδα, αποκλειστικά από την COSMOTE TELEKOM, αξεπέραστη εμπειρία συνδεσιμότητας με κάλυψη WiFi και Internet σε κάθε γωνιά του σπιτιού με σταθερά υψηλές Gigabit ταχύτητες - Εύκολη και δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού από εξειδικευμένους τεχνικούς, με διακριτικές παρεμβάσεις στον χώρο χάρη στη διάφανη οπτική ίνα
COSMOTE Fiber Τo Τhe Room: Οπτική ίνα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για κορυφαία εμπειρία internet παντού
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει το «ράπισμα» στους κατηγορούμενους η εισαγγελέας – «Κοινό modus operandi, κίνητρό τους το φυλετικό μίσος»
«Κόλαφος» υπήρξε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δεύτερη ημέρα αγόρευσής της, επί της ενοχής των 42 κατηγορουμένων....
Ο Γιάννης Λαγός 7
Η διαδρομή του σκάφους με τους τόνους κοκαΐνης του «Έλληνα Εσκομπάρ» και οι συλλήψεις σε Κατερίνη, Θήβα και Αθήνα
Όλα ξεκίνησαν πριν μερικές εβδομάδες όταν οι πληροφορίες του ελληνικού FBI, μιλούσαν για μεταφορά τόνων κοκαΐνης με το συγκεκριμένο σκάφος με αποτέλεσμα το σκάφος να «λοκαριστεί» και να τεθεί υπό παρακολούθηση
Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» μετά από παλαιότερη σύλληψή του
Φοινικούντα: Ο γρίφος των 11 δευτερολέπτων, το συμβόλαιο θανάτου και οι άγνωστες κινήσεις των ηθικών αυτουργών – Απολογούνται ανιψιός και επιχειρηματίας
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ακόμα ένα άτομο ο οποίος φέρει το ρόλο του συνεργού και ο οποίος καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές
O 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ και ο 32χρονος επιχειρηματίας οδηγούνται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης
Με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες στην Αγία Βαρβάρα συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. συνοδευόμενος...
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης