Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Τα δάση της Ελλάδας που ξεπήδησαν από σελίδες παραμυθιού

Τα δάση της Ελλάδας που ξεπήδησαν από σελίδες παραμυθιού

Δάσος, νεράιδες, ξωτικά και τρεχούμενα νερά μέσα σε λουλούδια και πυκνή βλάστηση. Θα μπορούσε να είναι σελίδες ενός παραμυθιού από τα παιδικά μας χρόνια.

Αν τώρα, αφαιρέσεις τα ξωτικά και τις νεράιδες και κλείσεις τα μάτια για να τα φανταστείς, μπορείς σίγουρα να βρεις τέτοια παραμυθένια μέρη στην Ελλάδας.

Εικόνες που σε ταξιδεύουν και ξεφεύγεις από τη μουντή καθημερινότητα. Τα δάση της Ελλάδας αποτελούν μερικά τέτοια σκηνικά και πρέπει να τα εξερευνήσεις με την πρώτη ευκαιρία. Πανύψηλα δέντρα, νερά που τρέχουν και ήχοι από πουλιά σε διάφορες μελωδίες.

Αυτό είναι το κάδρο που αντικρίζεις. Ένα παραμυθένιο σκηνικό που είναι έτοιμο να σου προσφέρει τις πιο δυνατές εμπειρίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το βάλεις στο πρόγραμμα και να βρεις την πρώτη ευκαιρία να χαθείς μέσα στα μονοπάτια τους. Ακολουθούν εικόνες από μερικά παραμυθένια δάση της Ελλάδας…

Δάσος Φολόης: Ξεκινώντας την αναφορά, να σου πούμε ότι πρόκειται για το μοναδικό αυτοφυές δάσος πλατύφυλλης δρυός στα Βαλκάνια, με γηραιές συστάδες με βελανιδιές. Αυτό από μόνο του σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι είναι ξεχωριστό έτσι κι αλλιώς.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις