Ελλάδα

Τα εντυπωσιακά και θρυλικά ναυάγια της Ελλάδας

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι με σιγουριά το πιο διάσημο και πολυφωτογραφημένο της Ελλάδας. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Στην πραγματικότητα η χώρα μας έχει αρκετά ναυάγια διασκορπισμένα στις θάλασσές της και λίγοι τα γνωρίζουν ή τα έχουν δει από κοντά.

Για παράδειγμα γνώριζες ότι υπάρχει ναυάγιο στην Αμοργό ή στο Γύθειο; Κι όμως υπάρχουν και το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία να σου διηγηθεί. Άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο κοντά στην Αθήνα, αξίζει να τα γνωρίσεις κάποια στιγμή από κοντά και να μάθεις το πώς βρέθηκαν εκεί. Ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά και στα παρουσιάζουμε. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα και το περίφημο ναυάγιο στη Ζάκυνθο!

Ένα από τα ναυγάια αυτά είναι το Ναυάγιο Δημήτριος. Στην πραγματικότητα είναι ένα ναυάγιο το οποίο ακουμπάει σε μια παραλία και τραβάει τα βλέμματα των περαστικών που περνούν από εκεί.  

Το φορτηγό – πλοίο «Δημήτριος» ανήκε στους αδελφούς Μολλάρη και στους αδελφούς Ματσινού κατά μικρότερο ποσοστό. Το Δεκέμβριο του 1980, όμως, το πλοίο κατέπλευσε εκτάκτως στο Γύθειο, λόγω ασθένειας του πλοιάρχου και από τότε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αυτό. 

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διαμαρτυρία με πανό υπέρ της Παλαιστίνης από το ΚΚΕ στην Ακρόπολη – «Να σταματήσει η γενοκτονία»
Στα δύο πανό αναγράφεται το σύνθημα στα ελληνικά και στα αγγλικά «Να σταματήσει η γενοκτονία. Καμία συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στην Ακρόπολη
1
O Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Η συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και η συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται ώστε να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ λαών, θρησκειών και πολιτισμών
Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Δεύτερη η Αθήνα σε νεκρούς λόγω της κλιματικής κρίσης, ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις - Βαρύ το τίμημα και σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη
Κατερίνη, Χανιά και Καλαμάτα οι υπόλοιπες ελληνικές πόλεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις τις κλιματικής κρίσης - Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των θυμάτων στην Ευρώπη
Έδαφος 14