Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τα σενάρια για την άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων

Τα σενάρια για την άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων

Εβδομάδα αποφάσεων για τα τελευταία περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού που μας έχουν μείνει από το lockdown, προκειμένου να έχουμε μια ακόμα πιο… κανονική κανονικότητα. Συνεδριάζουν σήμερα (09.06.2021) οι επιδημιολόγοι. 

Οι επιστήμονες αναμένεται να “ανάψουν” το “πράσινο φως” για την επαναφορά, από αυτό το Σάββατο, της μουσικής στους χώρους της εστίασης.

Το Σάββατο αναμένεται να παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή ως τις 01:30 τα ξημερώματα η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, χωρίς να αποκλείεται και η πλήρης κατάργηση του μέτρου.

Καταλύτης στις αποφάσεις των ειδικών θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει πτωτική τάση.

Επιπλέον αναμένεται να ανακοινωθεί και η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις από τα 100 στα 200 άτομα αλλά και το άνοιγμα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Το αργότερο στα τέλη του μήνα προγραμματίζεται και η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης.

«Έχουμε σταθερή αποκλιμάκωση σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους. Το τρίτο κύμα όπως ανέβηκε έτσι και πέφτει. Είναι ικανοποιητική η πορεία, πιστεύω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους εμβολιασμούς. Είναι ένα αγαθό που πρέπει να το απολαύσουν όλοι οι πολίτες. Είναι κρίμα να μην απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας που είναι υψηλού κινδύνου. Ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, είναι ενδημικός”, τόνισε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Πρώτο Πρόγραμμα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις