Ελλάδα

Ταξί… courier: Η “μόδα” που διευρύνεται μέσα στο lockdown

Το σταθερό τηλέφωνο χτυπάει και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο οδηγός ενημερώνει τον παραλήπτη πως έχει να του παραδώσει ένα δέμα, και αυτός βγαίνοντας από το σπίτι βλέπει ένα ταξί!

Το δέμα βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ ή στο πίσω κάθισμα του ταξί και ο οδηγός εξηγεί ευγενικά ότι ο ίδιος δεν είναι από εταιρεία ταχυμεταφορών αλλά θα παραδώσει την παραγγελία.

Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική αλλά είναι μια εικόνα συχνή το τελευταίο διάστημα με πολλούς ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί να γίνονται όπως οι ίδιοι λένε… κούριερς παραδίδοντας από φακέλους μέχρι ηλεκτρικές συσκευές.

Οι ανάγκες που… προσαρμόζουν το επάγγελμα

Μιλώντας στο στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, ο Δημήτρης Καρατάκης ταμίας του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής», τονίζει πως η ανάγκη ήταν αυτή που τους έκανε και …ταχυμεταφορείς, με δεδομένο αφενός ότι έχουν μπλοκάρει από τον όγκο των δεμάτων οι εταιρείες ταχυμεταφορών και αφετέρου οι περισσότεροι συνάδελφοι εξ αιτίας της …αναδουλειάς αναγκάζονται να βγάλουν με κάποιο τρόπο το μεροκάματο.

clickmore: Ρεβεγιόν: Μπορεί να αναιρεθεί το όριο των εννέα ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιοκτητών ταξί «Ερμής», Κλήμη Λεοντιάδη, έχουν δικαίωμα βάση νόμου(4530), να μεταφέρουν ασυνόδευτα δέματα μετά από συμβάσεις με τις εταιρείες και το διάστημα αυτό έχουν γίνει συμφωνίες και με εταιρείες ταχυμεταφορών αλλά και με πολυκαταστήματα.

«Κούρσες κανονικές δεν έχουμε εδώ και μήνες οπότε κάνουμε δρομολόγια για να παραδώσουμε αντικείμενα σε πελάτες των εταιρειών και αυτό ακριβώς είναι η απόδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κλάδος μας. Όταν μιλάμε για παράδοση εννοούμε πως θα πάρουμε τα δέματα από μια κούριερ ή πολυκατάστημα και θα τα μοιράσουμε αλλά μη φανταστείτε πως θα ρέει το χρήμα άφθονο, καθώς η καλύτερη περίπτωση είναι δυο ευρώ το δέμα» εξηγεί.

Όριο στην παράδοση δεμάτων

Όπως σημειώνει ο κ. Καρατάκης, ο μέγιστος αριθμός των δεμάτων που μπορεί κάποιος οδηγός ταξί να παραδώσει δεν μπορεί να ξεπεράσει τα είκοσι τη μέρα γιατί δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει περισσότερες περιπτώσεις ,αφού πρέπει να παρκάρει και να κατέβει για να κάνει την παράδοση όταν ο παραλήπτης δεν μπορεί.

Με έναν υπολογισμό και με παράδοση το μεγαλύτερο αριθμό πακέτων στα σπίτια οι οδηγοί ταξί μόλις που βάζουν σαράντα ευρώ στο πορτοφόλι τους και όπως λένε χαρακτηριστικά «που να πρωτοπάνε αυτά τα χρήματα», καθώς και κάτω από το σπίτι να έχουν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους, έχουν έξοδα 35 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πνίγηκε τουρίστας σε πισίνα στη Μύκονο μετά από χρήση ναρκωτικών - Στο Κέντρο Υγείας ακόμα ένα άτομο
Ο ένας από τους δύο άνδρες ανασύρθηκε ζωντανός, ενώ ο δεύτερος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του - Στο δωμάτιό τους βρέθηκαν ναρκωτικά
Πισίνα
Η στιγμή που ο 40χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στον Βόλο οδηγείται στον εισαγγελέα - Με σκυμμένο το κεφάλι και αλεξίσφαιρο γιλέκο
Στον 40χρονο αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί
Η στιγμή που ο 40χρονος δράστης της γυναικοκτονίας μεταφέρεται στον εισαγγελέα στον Βόλο
7
Λέρος: Η δημοτική βιβλιοθήκη του νησιού, ένας ζωντανός θησαυρός πολιτισμού και γνώσης
Με περισσότερους από 21.000 τίτλους και συνεχείς δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου έχει μετατραπεί σε έναν αναπόσπαστο πολιτιστικό πυρήνα του νησιού
Η δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου, στον Πλάτανο Λέρου