Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Εισαγγελέας του παραδικαστικού στη δίκη του Αλέξη

ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ

Μια εβδομάδα πριν από την κρίσιμη δίκη της Άμφισσας, και η μητέρα του αδικοχαμένου Αλέξανδρου,

περιμένει ακόμη απάντηση από την Πολιτεία.

Έχοντας καταθέσει στα γραφεία του ίδιου του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης στοιχεία και δημοσιεύματα που… «καίνε» την διαφάνεια της δίκης, αφού αυτή αναμένεται να εκδικαστεί από εισαγγελέα που φαίρεται να εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα,  και όμως κανείς ακόμη– όπως καταγγέλλει- δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της.

Πικραμένη, έστω και στο παραπέντε η κ.Τσαλικιάν περιμένει να παρέμβει το υπουργείο Δικαιοσύνης.  

Η Τζίνα Τσαλικιάν δηλώνει αποκλειστικά στο NewsIt.gr «Στάλθηκαν όλες οι επιστολές αλλά και τα σοβαρά δημοσιεύματα που αφορούν την εισαγγελέα που εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από πουθενά. Περιμένω ότι η πολιτεία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα διαφάνειας θα δείξει ενδιαφέρον, έστω και την τελευταία στιγμή, και θα δείξει το πρόσωπο της δικαιοσύνης που θα πρέπει να την χαρακτηρίζει. Περιμένω άμεσα απάντηση τόσο από τον αρμόδιο υπουργό κ.Καστανίδη, όσο και από τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν κράτος δικαίου και διαφάνειας.»

Τα νέα δεδομένα όπως λέει την έχουν συγκλονίσει. Πρόκειται όπως λέει στην επιστολή για στοιχεία που οδηγούν «…στην αμφισβήτηση, την αξιοπιστία αλλά και την διαφάνεια της διαδικασίας της πολύκροτης δίκης».

Τα στοιχεία που επισυνάπτει και στέλνει μαζί με την σκληρή επιστολή της στους παραπάνω φορείς αφορούν:

–  Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας, Βασιλική Βλάχου, σύμφωνα με τα οποία έχει τιμωρηθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με προσωρινή αργία, διότι δεν υπέβαλε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 2000 εως το 2004, ενώ για την ίδια υπόθεση, η εν λόγω δικαστικός έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης! 

Αναφέρει χαρακτηριστικά : «Πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου φέρονται να έχουν εμπλακεί στο ούτως καλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, έχουν μνημονευτεί σε πειθαρχικές διώξεις, ή έχουν δικαστικές εκκρεμότητες»

Όπως καταλήγει στην επιστολή της η Τζίνα Τσαλικιάν έχει υποχρέωση απέναντι στην μνήμη του παιδιού να ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση από τον Άρειο Πάγο.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μιλώντας αποκλειστικά στο NewsIt.gr αναφέρει «θεωρώ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα, διαλευκάνοντας και ερευνώντας τα δημοσιεύματα που αφορούν την σύνθεση του δικαστηρίου και κάθε εμπλοκή προσώπων που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Στοιχεία – φωτιά στα χέρια της μητέρας του Αλέξη

Μόνο στο NewsIt : Αναβολή της δίκης Κορκονέα;

Αποκλεισμό μαρτύρων από τηην δίκη καταγγέλει η μητέρα του Αλέξη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε