Ελλάδα

Άνδρας στη Θεσσαλονίκη υπέστη αλλεργικό σόκ μετά από τσίμπημα εντόμου – Έχασε τις αισθήσεις του και σώθηκε από το ΕΚΑΒ

Ένας 51χρονος έχασε τις αισθήσεις του στη Θεσσαλονίκη μετά από σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε τσίμπημα εντόμου – Η άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ τού έσωσε πιθανότατα τη ζωή
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα δραματικό περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου (13.09.2025), όταν ένας 51χρονος υπέστη αλλεργικό σοκ ύστερα από τσίμπημα εντόμου. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, η αντίδραση προκάλεσε καρδιαγγειακή κατάρρευση και απώλεια συνείδησης.

Αντιμέτωποι με την επείγουσα κατάσταση, οι διασώστες του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη χορήγησαν οξυγόνο, ενδοφλέβια υγρά και αδρεναλίνη, ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση αλλεργικού σοκ.

Ο άνδρας σταθεροποιήθηκε γρήγορα, ανέκτησε ικανοποιητικό επίπεδο συνείδησης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση.

 

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν ένα συμβατικό ασθενοφόρο και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό, με τη συνδρομή συνολικά τεσσάρων διασωστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός πυροσβέστης και στο Γύθειο από παθολογικά αίτια: Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο, εκκενώνεται και η Αγία Γαλήνη - Δύσκολη η κατάσταση στη Λέσβο
Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας με μπαράζ 112 για εκκενώσεις - Τρεις πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα
Φωτιά στη Λέσβο 7