Ελλάδα

Θεσσαλονίκη : Διευθυντής πολεοδομίας με καταθέσεις 27 εκατομμυρίων ευρώ!

- Καταγγελίες για χρηματισμό και έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών
- Πως εξαφανίστηκαν πρόστιμα  εκατομμυρίων ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές
- ''Ανοίγουν'' τους λογαριασμούς και άλλων στελεχών σε πολεοδομίες της Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με την ”Μακεδονία” μετά από πλήθος καταγγελιών το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ερευνά την περιουσιακή κατάσταση τριών στελεχών των πολεοδομικών γραφείων της Θεσσαλονίκης ενώ ανάλογες έρευνες διενεργήθηκαν και σε άλλες πολεοδομίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς προέκυψαν σοβαρότατες ενδείξεις χρηματισμού υπαλλήλων.
 
Πιο τρανταχτή είναι η περίπτωση μηχανικού προϊσταμένου πολεοδομικού γραφείου, σε λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ!
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα, ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου και ακολούθησε το άνοιγμα των λογαριασμών των τριών στελεχών αλλά και ο εξονυχιστικός έλεγχος όλων των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων των ίδιων και των οικογενειών τους.
 
Της έρευνας προηγήθηκαν ”τσουβάλια” καταγγελιών κατά των τριών πολεοδόμων από πολίτες και μηχανικούς για χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μείωση έως και εκμηδενισμό προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές.
 
Η υπόθεση όμως που έγινε η αιτία να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων ήταν η εξαφάνιση προστίμου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή.
 
Τώρα στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχει μπει η πολεοδομία Ανατολικής Θεσσαλονίκης.Ο λόγος είναι ότι είχε επιβληθεί πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, σε ιδιώτη, ο οποίος έχτιζε συγκρότημα κατοικιών στο Πανόραμα, αλλά στη συνέχεια το πρόστιμο εκμηδενίστηκε.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο «έλεος» της κακοκαιρίας η χώρα: Ανεμοστρόβιλοι σε Αλεξανδρούπολη και Ηλεία – Λύνουν κάβους τα πλοία
Στην Αλεξανδρούπολη ριπές που έφτασαν τα 154,5 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και διήρκεσαν περίπου 15 λεπτά, ξερίζωσαν περισσότερα από 15 δέντρα
Ανεμοστρόβιλος στην Αλεξανδρούπολη
Στις 15 Ιανουαρίου δικάζονται οι πρώτες αγωγές για τα ομαδικά sms του Υπ. Μεταφορών το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου
Το sms έγραφε: «Το περσινό 3ημερο της 28ης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Αν αγαπάς την οικογένειά σου, πρόσεξε πώς οδηγείς. Καλό δρόμο. Υπουργείο Μεταφορών»
αυτοκίνητα στα διόδια 35
Παγωμένο τριήμερο με χιόνια, ισχυρούς ανέμους και πολικές θερμοκρασίες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά
Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου
Χιόνια στον Χορτιάτη