Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι του ΟΣΕ και συμβασιούχοι πυροσβέστες έξω από τη ΔΕΘ!

Ξεκίνησε ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει της ΔΕΘ (δείτε το βίντεο)...

Συγκέντρωση με μοτοσικλέτες, πάνω στις οποίες είχαν αναρτήσει μαύρες σημαίες, έξω από τη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο σχετικά με την εξυγίανση του ΟΣΕ, που αναμένεται να να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαστε οι πρώτοι που ζητάμε εξυγίανση, αλλά αυτό δε σημαίνει ακρωτηριασμός του δικτύου, εργασιακός μεσαίωνας και ιδιωτικοποίηση. Είμαστε υπέρ του δημόσιου δικτύου του ΟΣΕ και του κοινωνικού του ρόλου. Η ετήσια μισθοδοσία είναι 240 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά οι ταμειακές ανάγκες του ΟΣΕ για το 2010 είναι 2.144 εκατ. ευρώ. Εκεί πρέπει να ψάξουν το πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) Νίκος Κιουτσούκης.

Στο ίδιο σημείο, συγκεντρώθηκαν και συμβασιούχοι πυροσβέστες, που ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ μετέβησαν αργότερα με τις μοτοσικλέτες τους στην παραλιακή, απέναντι από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται τα μέλη της κυβέρνησης, ώστε να εκφράσουν «ειρηνικά» την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1
Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την επίθεση των κουκουλοφόρων στη Νομική Σχολή Αθηνών – Η ύποπτη μοτοσικλέτα και οι κινήσεις των δραστών
«Με χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα στο πρόσωπο», λέει ο φοιτητής που τραυματίστηκε - Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν και αυτοί φοιτητές της νομικής
Μοτοσικλέτα στον δρόμο 4