Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη απάτη με σκυλάκια – Τα πουλούσαν ως υγιή και πέθαιναν από τύφο

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη απάτη με σκυλάκια – Τα πουλούσαν ως υγιή και πέθαιναν από τύφο

Θύματα απίστευτης απάτης έπεσαν άνθρωποι από διάφορες περιοχές της χώρας, όταν αποφάσισαν να αγοράσουν κουτάβια από αγγελίες που είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Οι αγοραστές πήραν εγγυήσεις από την εταιρεία που τα πουλούσε, όμως λίγα 24ωρα μετά την αγορά, τα μικρά σκυλιά εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα υγείας και πέθαναν. Η διάγνωση των γιατρών σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ότι προσβλήθηκαν από τύφο. Πρόκειται για 11 ανθρώπους που κατήγγειλαν την απάτη, με συνολική ζημιά περισσότερο από 5.700 ευρώ.

Μετά από τις καταγγελίες και έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, ξεκίνησε έρευνα απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Βουλγαρίας. Όπως φάνηκε διαχειριστής της εταιρείας και κάτοχος των τραπεζικών λογαριασμών είναι ένας 62χρονος, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούνταν για την αγοραπωλησία ήταν στο όνομα ενός 49χρονου.

Ο δικηγόρος των θυμάτων Μιχάλης Κωνσταντινίδης αναφέρει στο newsit.gr: «Σε μία χρονική περίοδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, μία σειρά από πολίτες θέλησαν να βρουν κατοικίδια και βρήκαν από κάποιες αγγελίες στο διαδίκτυο. Οι αγγελίες αυτές ήταν για μαλτέζ σκυλάκια και δίνονταν εγγυήσεις ότι όλα ήταν υγιέστατα. Όμως όταν τα παρέλαβαν και σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, σε άλλους μία μέρα και σε άλλους τρεις, τα κουταβάκια που πήραν αρρώστησαν από τύφο και πέθαναν. Κάποιοι ζήτησαν τα χρήματα τους πίσω, κάποιοι άλλοι ζήτησαν να αντικατασταθούν αλλά οι υπεύθυνοι εξαφανίστηκαν. Οι τιμές ήταν από 430 ευρώ έως και 600 για το κάθε κουταβάκι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 θύματα της σπείρας που έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά όμως υπάρχουν κι άλλα θύματα σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Φαίνεται πως πανελλαδικά είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εξαπατηθεί. Αναμένουμε την ποινική δίωξη και να οριστεί δικάσιμος. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο που έχει εξαπατηθεί και να δούμε τις πλήρεις διαστάσεις της υπόθεσης».

Η Εύη Σκουφά από τη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα 11 θύματα που έκαναν μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση και περιγράφει στο newsit.gr πως έπεσε θύμα επιτήδειων: «Ήθελα να αποκτήσω ένα σκυλάκι συντροφιάς, κυρίως για το παιδί μου, και ψάχναμε καιρό. Κάποια στιγμή σε κάποια ιστοσελίδα είδαμε την αγγελία για ένα μαλτεζάκι έναντι 430 ευρώ. Κάναμε επικοινωνία με την κυρία και μας μιλούσε με σπαστά ελληνικά. Μας έδωσε εγγυήσεις για το σκυλάκι, μας ζήτησε να της δώσουμε μια προκαταβολή των 50 ευρώ και μας είπε οτι το σκυλάκι θα έρθει στο σπίτι με ταξί. Το πήραμε και την πρώτη μέρα ήταν υπερδραστήριο. Κάποια στιγμή τη δεύτερη μέρα άρχισε να κάνει εμετούς, το πήγα στον κτηνίατρο και του έδωσε κάποιες αντιβιώσεις. Δεν ήταν πια καθόλου καλά, έπεφτε συνεχώς. Το μεταφέραμε σε κλινική ζώων και το σκυλάκι μετά από δύο μέρες πέθανε. Δεν περίμενα να αισθανθώ όπως αισθάνθηκα. Ήμουν ένα ράκος. Η κόρη μου ήταν απαρηγόρητη. Βλέπει ακόμα και τώρα στον ύπνο της το σκυλάκι και ρωτάει αν ποτέ πεθάνουμε αν θα το συναντήσουμε εκεί που είναι. Για αυτό θέλω να προστατευτεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος να μην γίνει σε κανέναν άλλον. Ζητούμε τη δικαίωση και να επικοινωνήσουμε και με άλλους ανθρώπους που έπεσαν θύματα αυτών των επιτήδειων».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις