Ελλάδα

Τι υποστηρίζει η πρόεδρος του δικαστηρίου για το επεισόδιο με τους Πυρήνες της Φωτιάς

Διαψεύδει η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Ασημίνα Υφαντή, τον διάλογο που διέρρευσε στα ΜΜΕ και φέρεται να είχε με μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», κατά τη διάρκεια της δίκης στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση του επονομαζόμενου «σχέδιου Γοργοπόταμος».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Όπως αναφέρει η εφέτης στην επιστολή της ο «διάλογος είναι παντελώς ψευδής», προσθέτοντας πως όντως δέχθηκε επίθεση από τους κατηγορούμενους αλλά ουδέποτε απάντησε με τον τρόπο που αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα.

«Οι εκφράσεις αυτές που ψευδώς αποδίδονται σε εμένα αντιβαίνουν στη δεοντολογία μου ως προέδρου δικαστηρίου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου οφείλει να είναι ψύχραιμος και απαθής διασφαλίζοντας την αμεροληψία της δίκης. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση αυτές οι εκφράσεις δεν απηχούν ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος μου ως εκπροσώπου της δικαιοσύνης» αναφέρει η εφέτης, Ασημίνα Υφαντή στην επιστολή της.

 

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής :

 

 

Επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας
Αθήνα, 19/05/2016

Κύριοι

Με ιδιαίτερη έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα, την Τετάρτη 18/05/2016 από συναδέλφους μου, ότι σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης έχουν αναρτηθεί δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενα γεγονότα κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, που αναφέρεται από εσάς ως «υπόθεση Γοργοπόταμος», την οποία διευθύνω και λαμβάνει χώρα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Το ρεπορτάζ (το οποίο είναι ανυπόγραφο) είναι ανακριβές και εσκεμμένα συκοφαντικό προς το πρόσωπό μου..

Συγκεκριμένα, οι ανώνυμοι αρθρογράφοι παραθέτουν δήθεν αποσπάσματα διαλόγου ανάμεσα σε εμένα και τους κατηγορουμένους αποδίδοντάς μου τις παρακάτω στιχομυθίες ως απάντηση στις ύβρεις που δέχτηκα από αυτούς: «Ησυχία, ντροπή σας, θα σας βγουν ξινά τα γέλια» και «Αυτά στις φιλενάδες σας».

Ο διάλογος αυτός είναι παντελώς ψευδής.

Πράγματι δέχθηκα ύβρεις και ασεβή επίθεση από τους κατηγορουμένους, αλλά ουδέποτε απάντησα με τον τρόπο που αναφέρεται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Οι εκφράσεις αυτές που ψευδώς αποδίδονται σε εμένα αντιβαίνουν στη δεοντολογία μου ως προέδρου δικαστηρίου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου οφείλει να είναι ψύχραιμος και απαθής διασφαλίζοντας την αμεροληψία της δίκης. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση αυτές οι εκφράσεις δεν απηχούν ούτε στο ύφος, ούτε στο ήθος μου ως εκπροσώπου της δικαιοσύνης.

Για τους ανωτέρω λόγους, ζητώ άμεσα την αφαίρεση των συγκεκριμένων άρθρων και την άμεση δημοσίευση της παρούσας επιστολής μου στην ιστοσελίδα σας, καθώς και την κοινοποίησή της σε όσους διαδικτυακούς τόπους έγινε αναπαραγωγή του ψευδούς αυτού ρεπορτάζ.

Διαφορετικά θα είμαι στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ αρμοδίως ώστε να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες καθώς και θα αιτηθώ αστική αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ασημίνα Υφαντή
Εφέτης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία η εξαφάνιση Χριστίνας Εξαρχουλέα στη Μάνη – Ψάχνουν τον σύζυγό της στις ΗΠΑ για να τον συλλάβουν
Αν και δεν έχει βρεθεί η σορός της 57χρονης, οι δικαστικές Αρχές θεωρούν πως τα στοιχεία επαρκούν ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του συζύγου της για ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
H 57χρονη Χριστίνα Εξαρχουλέα
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε επίσης πως πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων τύπου γουρούνας, λέγοντας ότι «χρειάζεται πλήρης απαγόρευση αυτού του είδους οχήματος από τη χώρα»
Προς πλήρη απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών για τους ανηλίκους – «Κόφτης» για την ταχύτητα και υποχρεωτική ασφάλιση 9
Εικόνες από το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου ζούσαν 3 παιδιά σε άθλιες συνθήκες - Δωμάτια γεμάτα σκουπίδια και βρωμιά
Χειρότερη η κατάσταση στην κουζίνα, όπου κυριαρχεί το μαύρο και η βρωμιά - Σκουπίδια και πιάτα έχουν γίνει ένα μέσα σε ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι
Άθλιες οι συνθήκες στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
25
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους