Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα ο νόμος για απολύσεις – εξπρές στο Δημόσιο

- Συμφωνία χθες το απόγευμα για άμεση απόλυση επίορκων και 8.500 διαθεσιμότητας ως το καλοκαίρι
- Χωρίς μισθό οι υπάλληλοι με παραπτώματα, άμεση σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων
- Δέσμευση για 5.500 απολύσεις στο Δημόσιο μέσα στο 2013 ζήτησε η τρόικα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τρόικα απαίτησε εκ νέου να απολυθούν άμεσα, μέσα στο 2013 5.500 υπάλληλοι και ζήτησε μάλιστα και οργανογράμματα αποχωρήσεων.
Από την πλευρά του ο Α. Μανιτάκης φέρεται να επιμένει ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει αποφάσεις της δικαιοσύνης και δεν μπορεί έτσι να δώσει συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο φαίνεται ότι συμφωνήθηκε με την τρόικα να προχωρήσουν άμεσα οι απολύσεις αλλά και η διαθεσιμότητα.
Για να γίνει αυτό πρέπει επί της ουσίας να βρεθεί τρόπος άμεσης απόλυσης των επίορκων. Αυτό θα γίνει μέσω νέου νόμου που θα προωθηθεί άμεσα, κάποιοι μάλιστα μιλ9ούν και για την ερχόμενη εβδομάδα.
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον κ. Σταϊκούρα πηγές ανέφεραν ότι κυβέρνηση και τρόικα είναι κοντά στη λήξη της διαπραγμάτευσης με θετικό αποτέλεσμα.
Όλα δείχνουν ότι πλέον ο πρώτος στόχος είναι η απομάκρυνση των 2.000 επίορκων των οποίων οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει νέο πιο αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα προβλέπει πλήρη περικοπή των αποδοχών μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση έτσι ώστε επί της ουσίας να ανοίξει ο δρόμος για άμεση απόλυση.
Παράλληλα ο κ. Μανιτάκης με εγκύκλιό του ζητά από τα πειθαρχικά να “τρέξουν” όσες υποθέσεις έχουν, ενώ οι πληροφορίες θέλουν στη νέα νομοθετική ρύθμιση να προβλέπεται υποχρέωση των πειθαρχικών συμβουλίων να εκδικάζουν άμεσα υποθέσεις για τις οποίες οι υπάλληλοι είτε έχουν τεθεί σε αργία, είτε έχουν προφυλακιστεί από τη δικαιοσύνη.
Στο μέτωπο της διαθεσιμότητας οι τροικανοί επιμένουν σε όλα τα χρονοδιαγράμματα ζητώντας να συνεχίσει χωρίς παρεκκλίσεις η απομάκρυνση 12.500 ατόμων ως το καλοκαίρι και συνολικά 25.000 ως το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φορτηγό παρέσυρε 3 αυτοκίνητα στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας: 8 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Η κυκλοφορία άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται, ωστόσο εξακολουθεί να διεξάγεται με δυσκολία, με την Τροχαία να καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών
Πρέβεζα: Φορτηγό παρέσυρε 3 αυτοκίνητα στην υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου – Οκτώ τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά
Ανανεώθηκε πριν 34 λεπτά
7
Πώς η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική μπορεί να σχετίζεται με την κακοκαιρία Daniel, εξηγεί ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Αυτό που εξετάζουμε είναι «ο τυφώνας Daniel το 2023 να μετατόπισε κάποια μολυσμένα πτηνά στην Αττική γιατί τα κουνούπια μολύνονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου από πτηνά»
Κουνούπι
Φωτιά στη Χαλκιδική: Το «ευχαριστώ» του προέδρου Ιατρικού Συλλόγου σε εθελοντές και πυροσβέστες – «Ευτυχώς δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή»
«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όσους άνοιξαν ένα σπίτι, πρόσφεραν νερό, ένα χέρι βοήθειας ή απλώς στάθηκαν δίπλα σε έναν άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή φοβόταν»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ