Ελλάδα

Την Παρασκευή το «Φεγγάρι του Κάστορα»: Πώς πήρε το όνομά της η τελευταία υπερπανσέληνος του χρόνου

Οι λάτρεις του διαστήματος αύριο το βράδυ (15.11.2024) θα μπορέσουν να απολαύσουν την μαγευτική πανσέληνο του Νοεμβρίου, με το υπέροχο όνομα «Φεγγάρι του Κάστορα».

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι μάλιστα πολύ ξεχωριστή καθώς είναι η τελευταία υπερπανσέληνος του χρόνου.

Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο φεγγάρι είναι μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από τις υπόλοιπες πανσελήνους.

Από που πήρε το όνομά της

Η ονομασία το «Φεγγάρι του Κάστορα» είναι μία από τις πολλές ονομασίες της πανσελήνου του προτελευταίου μήνα του χρόνου.

Ο όρος, σύμφωνα με την ΝΑSA, προέρχεται από τις παραδόσεις των ιθαγενών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Μία δεύτερη εκδοχή είναι πως το συγκεκριμένο φεγγάρι πήρε αυτό το όνομα καθώς εκείνη την εποχή οι κάστορες επιστρέφουν στις φωλιές τους αφού πρώτα έχουν αποθηκεύσει αρκετή τροφή για τον δύσκολο χειμώνα που έπεται.

Μερικά άλλα ονόματα που έχει η τελευταία υπερπανσέληνος είναι «Digging (ή Scratching) Moon» και αναφέρεται στα ζώα που αναζητούν τροφή και στις αρκούδες που σκάβουν τα χειμερινά τους καταφύγια.

Ένας ακόμη όρος είναι το «Lakota Deer Rutting Moon» που επίσης αναφέρεται στην εποχή που τα ελάφια αναζητούν σύντροφο.

Η Τρίτη ονομασία είναι «Algonquin Whitefish Moon» που αναφέρεται στον χρόνο ωοτοκίας του συγκεκριμένου ψαριού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός για την κακοκαιρία Adel που φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ξεκίνησε η επέλασή της
Εξαιτίας της κακοκαιρίας Adel η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας Red Code τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα (26/11) μέχρι και την Παρασκευή
Ισχυρή βροχή
Ξεκινά η τετραήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι αλλά και χιόνια - Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» της Adel
Ήδη, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στη δυτική - βορειοδυτική χώρα και τις επόμενες ώρες θα ενταθούν, και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές
Καιρός