Ελλάδα

To ΒCA college δεν κλείνει, συνεχίζει με e-learning!

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται και το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων. Όμως το BCA College δεν πρόκειται να κλείσει!

Όχι, δεν κάνει επανάσταση! Υιοθέτησε, εδώ και αρκετά χρόνια, μια διαρκή επανάσταση στη μετάδοση της γνώσης: μαθήματα μέσω διαδικτύου (e-learning). Τώρα που το Υπουργείο έδωσε εντολή για διακοπή των μαθημάτων, καθηγητές και μαθητές θα βρίσκονται ο καθένας στο σπίτι του, αλλά θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ilearn του BCA.

Άλλωστε και σήμερα, μέρος της εκπαιδευτικής λειτουργίας γίνεται μέσω αυτής της πλατφόρμας. Οι φοιτητές εκεί βρίσκουν υλικό για τα μαθήματα, εκεί παραδίδουν τις εργασίες τους και από εκεί έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του συνεργαζόμενου, Βρετανικού πανεπιστημίου.

Για όσα μαθήματα απαιτηθούν πρόσθετες ώρες φυσικής παρακολούθησης στην τάξη, το BCA college θα παρατείνει τον χρόνο λειτουργίας του μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων, άρα θα υπάρξει και επαναπροσδιορισμός της εξεταστικής περιόδου για τις γραπτές εξετάσεις.

Παράλληλα αναβλήθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που απαιτούσαν φυσική παρουσία των σπουδαστών.

Το BCA College, το πρώτο κολλέγιο στην Ελλάδα που υιοθέτησε εδώ και 50 σχεδόν χρόνια την Πληροφορική σε όλες του τις λειτουργίες, συνεχίζει να είναι στην εμπροσθοφυλακή της τεχνολογίας. Το e-learning, το οποίο αξιοποιούμε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, δεν είναι μόνο ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μαθαίνουν οι άνθρωποι του μέλλοντος. Το BCA τον χρησιμοποιεί ήδη εδώ και χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ανοιχτό το ενδεχόμενο του lockdown για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Θα συζητηθεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα» λέει ο Κέλλας
Οπως είπε αν τελικά επιβληθεί lockdown, δεν θα μπορεί να είναι διάρκειας μικρότερης των 15 ημερών, προσθέτοντας ωστόσο ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφευχθεί
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Στα χέρια της αστυνομίας ο 25χρονος ντελιβεράς που επιτέθηκε με κατσαβίδι σε οδηγό στην Ιερά Οδό - Το «πλούσιο» παραβατικό του παρελθόν
Ο νεαρός, που είχε ταυτοποιηθεί και ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του, διώκεται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», «φθορά ξένης ιδιοκτησίας» και «εξύβριση»
Ο 25χρονος διανομέας
29