Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Τον κλειδάριθμό μου, μέσα!

Τον κλειδάριθμό μου, μέσα!

Υποβάλλω την φορολογική μου δήλωση ηλεκτρονικά από τότε που ήταν εφικτό να γίνει αυτό. Προτιμούσα πάντα τις λύσεις μέσω της τεχνολογίας. ‘Εχω δηλαδή κωδικό και user name για το taxis net πάρα πολλά χρόνια.

Ειδοποιήθηκα λοιπόν όπως και πολλοί άλλοι φορολογούμενοι ότι επειδή αναβαθμίστηκε το taxis net έπρεπε να προμηθευτώ τον κλειδάριθμο. Φαντάστηκα ότι θα έκανα κάποια αίτηση online και θα μου τον έστελναν. Όχι! Έπρεπε να παω στην εφορία, να στηθώ στην ουρά (ο υπάλληλος ήταν εξαιρετικός και πολύ γρήγορος) και να καθυστερήσω από την δουλειά μου ζητώντας ειδική άδεια.

Το εντυπωσιακό είναι ότι για να σου δώσουν τον κλειδάριθμο τον τυπώνουν σε ένα χαρτί Α4 – πόσες χιλιάδες τέτοια θα έχουν τυπωθεί – χωρίς νόημα!

Πέρα όμως από την σπατάλη χαρτιού και χρόνου του φορολογούμενου είδα και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση.

Η ουρά, αριθμούσε περίπου 50 άτομα και ανανενωνόταν συνεχώς. Όπως είπα ο υπάλληλος ήταν πολύ γρήγορος και εξυπηρετικός. Όμως η πλειοψηφία των πολιτών που ήταν στην ουρά διαμαρτύρονταν. Για τα πάντα! Από την μουσική που ακουγόταν από τα μεγάφωνα της εφορίας, μέχρι το γεγονός ότι ήταν στημένοι σε μια ουρά.

Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι οι περισσότεροι από αυτούς που διαμαρτύρονταν είχαν καθήσει ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε κάποια ουρά για να πάρουν ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ή μια σοκολάτα δώρο σε κάποιο εμπορικό κέντρο….

Όπως και να’ χει, κύριοι του taxis net μην τιμωρείτε τους φορολογούμενους….

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε