Πέμπτη, 16 Μαΐ
22oC Αθήνα

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Ταξίδι σε νησιά κοντά στην Αθήνα

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Ταξίδι σε νησιά κοντά στην Αθήνα

Τα νησιά κοντά στην Αθήνα αποτελούν μια ιδανική επιλογή για τριήμερο Καθαράς Δευτέρας μιας και για ένα ευχάριστο και ξεκούραστο διάλειμμα δίπλα στη θάλασσα.

Υπάρχουν, μάλιστα, νησιά που χρειάζεται πάνω-κάτω δύο ώρες να βρεθείς εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι περνάς ένα γεμάτο τριήμερο εκεί.

Τα νησιά κοντά στην Αθήνα αποτελούν μια ιδανική επιλογή για τριήμερο Καθαράς Δευτέρας μιας και για ένα ευχάριστο και ξεκούραστο τριήμερο δίπλα στη θάλασσα. Υπάρχουν, μάλιστα, νησιά που χρειάζεται λιγότερο από δύο ώρες να βρεθείς εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι περνάς ένα γεμάτο τριήμερο εκεί.

Μπορείς να τα προσεγγίσεις είτε από το λιμάνι του Πειραιά, είτε από Ραφήνα και Λαύριο ανάλογα με τα δρομολόγιά τους και τι βολεύει εσένα.

Ύδρα: Ένας προορισμός – όνειρο για όλες τις εποχές του χρόνου και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά είναι η Ύδρα. Ειδικά όμως την Καθαρά Δευτέρα το νησί αποτελεί αυτό που ψάχνεις για να περάσεις τη μέρα αυτή διαφορετικά και χαρούμενα.

Ο λόγος είναι ότι η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται με πολύ κέφι στο νησί της Ύδρας.

Μια από τις πιο φημισμένες περιοχές της Ύδρας που επιλέγουν ντόπιοι και επισκέπτες είναι η περιοχή του Βλυχού, στα δυτικά του οικισμού της Ύδρας. Εκεί μπορεί να φτάσει κανείς είτε πεζοπορώντας είτε μέσω θαλάσσης.

Υπάρχουν, επίσης, αρκετά σημεία να πετάξει κανείς τον χαρταετό του, ενώ θα βρεις παραδοσιακές ταβέρνες και μαγαζάκια για να φας ψαρομεζέδες και ό,τι άλλο επιθυμείς. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα για την Ύδρα είναι περίπου 1 ώρα και πενήντα λεπτά έως δύο ώρες ανάλογα από ποιο λιμάνι θα φύγεις και ποιον τύπο πλοίου θα επιλέξεις.

Να γιατί η Ύδρα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τριήμερο.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις