Ελλάδα

Βαρύ χαράτσι μπαίνει και στη συνδρομητική τηλεόραση – Μέσω λογαριασμών το νέο τέλος – Πόσο θα πληρώσουν οι συνδρομητές

- To νέο χαράτσι στη συνδρομητική τηλεόραση θα επιβάλλεται κάθε μήνα στον λογαριασμό
- Το νέο τέλος θα επιβάλλεται αναλογικά ανάλογα με τον συνολικό μηνιαίο λογαριασμό
- Οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης θα αποδίδουν το τέλος ανεξάρτητα από το εάν ο συνδρομητής έχει πληρώσει τον λογαριασμό
- Όσοι λογαριασμοί εκδοθούν μετά την 01/06/2016 θα έχουν τη συγκεκριμένη επιβάρυνση

Το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε έκρυβε μία δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες πολίτες που έχουν επιλέξει να έχουν συνδρομητική τηλεόραση, αφού πλέον επιβάλλεται νέο χαράτσι για αυτούς.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πλέον καθορίζονται όλες οι διαδικασίες είσπραξης αυτού του ειδικού τέλους για τη συνδρομητική τηλεόραση, αλλά και ποιοί θα το πληρώσουν.

Όπως προβλέπεται, επιβάλλεται αναλογικό τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση υπέρ του δημοσίου, το οποίο θα επιβαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης. Το “χαράτσι” αυτό θα επιβάλλεται κάθε μήνα μέσω του λογαριασμού για κάθε σύνδεση της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το τέλος αυτό θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, το οποίο θα περιλαμβάνει και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης προ του φόρου προστιθέμενες αξίας.

Μάλιστα, διευκρινίζεται πως εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες και το τέλος θα επιβάλλεται για όλους αυτούς τους μήνες.

Το τέλος αυτό που θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς θα εισπράττεται από την επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και θα αποδίδεται στη φορολογική δήλωση με μηνιαίες δηλώσεις στο τέλος κάθε επόμενου μήνα.

Το περίεργο σε αυτά που προβλέπονται είναι πως οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης θα πρέπει να αποδίδουν τα χρήματα από το νέο χαράτσι ανεξάρτητα από το εάν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός από τον συνδρομητή.

Η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης, ανακριβούς ή μη υποβολής της δήλωσης απόδοσης του φόρου καθώς και γενικά η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου αυτού διέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν. 4174/2013), όπως ισχύει κάθε φορά. Οι διατάξεις της παρούσας καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από 1.6.2016 και μετά.

Η δήλωση απόδοσης του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση υποβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε δυο (2) αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα παραμένει στη Δ.Ο.Υ. Και το άλλο παραδίδεται στον υπόχρεο κατά την καταβολή του τέλους. Η εν λόγω διαδικασία τηρείται έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης απόδοσης του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.

Πηγή: Ημερησία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τύμπανα» πολέμου στην Ευρώπη: Πώς αντιδρούν οι Έλληνες στο ενδεχόμενο μίας σύρραξης
Με φόντο τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις προειδοποιήσεις ξένων και Ελλήνων αξιωματούχων, το ενδεχόμενο να ξεσπάσει και νέος πόλεμος στην Ευρώπη, τρομοκρατεί τους Έλληνες
Στρατιώτες
Κωνσταντίνος Ανεστίδης: «”Λάσπη” όσα λέγονται – Αν ήμουν παράνομος γιατί μου μπήκαν χρήματα στις 17 Δεκεμβρίου;»
Νέες δηλώσεις από τον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων που ελέγχεται για επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 122.000 ευρώ - «Είναι όλα ιδιόκτητα και δεν υπάρχει κάτι να κρύψω», ανέφερε
Κώστας Ανεστίδης
11
Ο «Φρατέλο», ο «Ζούμπο», τα βασανιστήρια των ανήλικων που πουλούσαν ναρκωτικά στα σχολεία και η «καβάτζα» στα Πατήσια
Οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή ενός βαρυποινίτη της αλβανικής μαφίας που κρατείται στην Ελλάδα - Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες και το βίντεο ντοκουμέντο με τις τιμωρίες
Ο «Φρατέλο», ο «Ζούμπο», τα βασανιστήρια των ανήλικων που πουλούσαν ναρκωτικά στα σχολεία και η «καβάτζα» στα Πατήσια
Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα: Κλείνουν σήμερα τις σήραγγες των Τεμπών για τα φορτηγά – Τι θα γίνει τις μέρες των Χριστουγέννων
Την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, αναμένεται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, με σκοπό τη διευκόλυνση των εκδρομέων
Μπλόκα αγροτών
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
20