Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βάσεις 2021: Ίσως και σήμερα η ανακοίνωσή τους – Με sms στους υποψήφιους

Βάσεις 2021: Ίσως και σήμερα η ανακοίνωσή τους – Με sms στους υποψήφιους

Το αργότερο έως τη Δευτέρα (30 Αυγούστου) θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια δήλωσε χθες (26.08.2021) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Δεν αποκλείεται οι βάσεις να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί, είναι πιθανό οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ να ανακοινωθούν έως τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (27.08.2021).

Το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν εντός της ημέρας οι βάσεις άφησε ανοιχτό μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. «Πάρα πολύ σύντομα, πιθανόν σήμερα» ήταν η απάντηση στο ερώτημα πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Δεν προσδιόρισε ποιο συγκεκριμένα το χρόνο ανακοίνωσης των βάσεων, επικαλούμενος λόγους ασφάλειας των δεδομένων του υπουργείου Παιδείας ενώ εξήγησε ότι δέχεται τις τελευταίες ημέρες πλήθος τηλεφωνημάτων από γονείς τους οποίους και διαβεβαίωσε ότι «θα λήξει πολύ σύντομα η αγωνία τους.

Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες εξετάσεις θα λάβουν τις βάσεις με sms, το οποίο θα τους ενημερώνει το τμήμα στο οποίο πέρασαν!

Θα μπορούν επίσης να δουν τις βάσεις και τις σχολές όπου πέρασαν μέσω της εφαρμογής του results.it.minedu.gov.gr. και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους, τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο -Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Φέτος, μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων θα παίξει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή.

Αφού ανακοινωθούν οι βάσεις, το υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και αργότερα τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις