Ελλάδα

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πρεμιέρα με αυστηρά μέτρα – Δύο τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας που ίσχυαν και κατά τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση. Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου είχε δηλώσει νωρίτερα στο MEGA: «Κοιτάμε τα τεστ αν είναι self test ή μοριακά. Θα μπούμε στη ρύθμιση να είναι μοριακά για μεγαλύτερο έλεγχο κι ασφάλεια».

Σημειώνεται πως η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού, δεν επιτρέπεται και πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στον χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τουρκική πυραυλάκατος παρενόχλησε το πλοίο Ocean Link ανοικτά της Αστυπάλαιας – Παρενέβη η ελληνική φρεγάτα «Αδρίας»
Το Ocean Linκ είχε ξεκινήσει τις υποθαλάσσιες έρευνες με βάση NAVTEX και επίσης είχε πάρει άδειες από τις ελληνικές αρχές για εργασίες πόντισης καλωδίων οπτικών ινών του ΟΤΕ
Το Ocean Link
Ντόρα και Αλεξία Μπακογιάννη: Προσωπική δικαίωση για εμάς η καταδίκη του Στέφανου Χίου για δυσφήμιση και προσβολή μνήμης νεκρού
«Η απόφαση ας γίνει αφορμή  να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα. Δεν είναι όπλο εκβιασμού, διασυρμού και κανιβαλισμού»
Αλεξία Μπακογιάννη