Ελλάδα

Χανταϊός: 70χρονος συνταξιούχος ο Έλληνας επιβάτης στο κρουαζιερόπλοιο

Στελέχη του αρμόδιου τμήματος του ΕΟΔΥ για τα σπάνια νοσήματα επικοινώνησαν μαζί του, αντλώντας πληροφορίες για το ιστορικό της υγείας του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εβδομηντάχρονος είναι ο Έλληνας επιβάτης στο κρουαζιερόπλοιο «MV Hondius», όπου έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι και οκτώ κρούσματα χανταϊού, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ ήρθε σε επικοινωνία με τον Έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου, αφού ενημερώθηκε για τα στοιχεία του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Πρόκειται για 70χρονο συνταξιούχο που δεν διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα.

Στελέχη του αρμόδιου τμήματος του ΕΟΔΥ για τα σπάνια νοσήματα επικοινώνησαν μαζί του, αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες μέσω της διαδικασίεας της επιδημιολογικής διερεύνησης.

Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να φτάσει στην Τενερίφη το Σάββατο, ενώ πλέον έχει σημάνει συναγερμός για τους 23 επιβάτες που αποβιβάστηκαν πριν από 2 εβδομάδες, πριν ακόμα γίνει γνωστός ο θάνατος του ζευγαριού των Ολλανδών από τον επικίνδυνο ιό.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί οκτώ ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα χανταϊού στο πλοίο, εκ των οποίων τρία έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ένας ασθενής νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Νότια Αφρική και ένας ακόμη σε νοσοκομείο της Ελβετίας.

Οι ειδικοί εξετάζουν πλέον αν η μόλυνση προήλθε από κοινή έκθεση σε τρωκτικά ή αν υπήρξε μετάδοση μεταξύ επιβατών, καθώς το στέλεχος Andes του χανταϊού -που εντοπίστηκε στους ασθενείς- είναι το μοναδικό γνωστό στέλεχος που μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη για Τέμπη: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για τηλεοπτική μετάδοση και την παρουσία κατηγορουμένων
Η εισαγγελέας είχε προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση να απορριφθούν τα αιτήματα σχετικά με την εμφάνιση των κατηγορουμένων πως αυτή δεν απαιτείται στο παρόν δικονομικό στάδιο
Το κτίριο της δίκης για τα Τέμπη
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και αποδοκιμασίες στα δικαστήρια Χανίων ο δράστης της δολοφονίας της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ, πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων ο 43χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη - Φώναζαν «δολοφόνε» οι φίλοι της
Ο δράστης της δολοφονίας της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη