Κόσμος

11.000 άστεγοι από τις πυρκαγιές στις ΗΠΑ

Καύσωνας και ξηρασία προκάλεσαν κόλαση πυρός στο Κολοράντο, που κηρύχθηκε σε «κατάσταση καταστροφής».

Περίπου 20 πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή, κυρίως στα δυτικά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων.

Οι αρχές εκκένωσαν περίπου 1.000 σπίτια και απομάκρυναν 11.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Η μεγαλύτερη φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου ξέσπασε στο εθνικό πάρκο Ουάλντο Κάνιον, δυτικά του Κολοράντο Σπρινγκς, 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της πολιτείας, Ντένβερ.

Η φωτιά έχει καλύψει 1.000 εκτάρια και επεκτείνεται, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές, ενώ η θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 39 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, 1.050 σπίτια εκκενώθηκαν σε περιοχές γύρω από το Ουάλντο Κάνιον και 11.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους για να γλιτώνουν από τις φωτιές.

Περίπου 400 πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην πολιτεία για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές, που μέχρι τώρα δεν έχουν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές.

Στη γειτονική Γιούτα, τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτη καταστροφή από πυρκαγιές στις ΗΠΑ – Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι