Κόσμος

180 νεκροί από τον καύσωνα στο Πακιστάν – Διαψεύδουν οι επίσημες αρχές

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, που πλήττεται από κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φτάνει σήμερα τους 42 βαθμούς Κελσίου, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση που διαχειρίζεται τα νεκροτομεία.

“Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες παραλάβαμε 180 πτώματα, σχεδόν διπλάσια από το σύνηθες”, είπε ο Φαϊσάλ Εντι, ο επικεφαλής της Edhi, της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης του Πακιστάν που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας. Η μη κυβερνητική οργάνωση διαχειρίζεται τα νεκροτομεία και τα ασθενοφόρα της πόλης.

“Οι συγγενείς των θυμάτων αποδίδουν τους περισσότερους από τους θανάτους στον καύσωνα, κάτι που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από ανεξάρτητη πηγή”, πρόσθεσε.

Διαψεύδουν οι επίσημες αρχές

Οι αρχές της επαρχίας Σιντ, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Καράτσι, αμφισβήτησαν τον αριθμό αυτό. Ο διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Μουχάμαντ Άλι Σαΐχ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέχρι τώρα έχει αναφερθεί “μόνο ένα θύμα ηλίασης”.

Ο Αμίρ Χαμπίμπ, κάτοικος της συνοικίας Κοράνγκι, ο αδελφός του οποίου μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε ενώ εργαζόταν, είπε από την πλευρά του ότι “οι γιατροί απέδωσαν τον θάνατό του στο κύμα καύσωνα”.

Ο καύσωνας αυτός που πλήττει τη μεγαλούπολη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων συνέπεσε με το Ραμαζάνι, τον ιερό μήνα για τους μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια του οποίου νηστεύουν, άρα δεν τρώνε ούτε πίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τον Ιούνιο του 2015 ο καύσωνας που και τότε συνέπεσε με το Ραμαζάνι είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους στο νότιο Πακιστάν 1.200 άνθρωποι, τα δύο τρίτα των οποίων ήταν άστεγοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλειστός ο εναέριος χώρος της Ισπανίας για αμερικανικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιθέσεις στο Ιράν
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είναι ένας από τους πλέον ένθερμους επικριτές των αμερικαοϊσραηλινών πληγμάτων στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα απερίσκεπτα και παράνομα
A cargo ship is anchored near the port of Algeciras at sunset, behind the flags of the United States and Spain on a roundabout near the jointly operated naval base in Rota, in the province of Cadiz, Spain March 15, 2026. REUTERS/Nacho Doce
Πώς το Ιράν κερδίζει δισεκατομμύρια από τον πόλεμο του Τραμπ – Αποκαλυπτικά νούμερα
Ενώ οι πετρελαιο - μοναρχίες του Κόλπου αιμορραγούν, η Τεχεράνη βρίσκει τρόπους να βγάζει λεφτά εν μέσω σύγκρουσης - Η Κίνα, οι «σκιώδεις» εξαγωγές και ο ρόλος των Φρουρών της Επανάστασης
Τάνκερ στο Στενό του Ορμούζ
Κανονικά η Τελετή Αφής για το Άγιο Φως, αποφάσισε το Ισραήλ - «Με συμβολικό και περιορισμένο χαρακτήρα»
«Λόγω της περίπλοκης κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Roaring Lion», οι τελετές, συμπεριλαμβανομένης της Αφής του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθούν με συμβολικό και περιορισμένο χαρακτήρα»
Τελετή Αφής για το Άγιο Φως