Κόσμος

21 νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Καράτσι

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Καράτσι
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε εργαζόμενους της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρίας ΕΝΙ συνετρίβη στο Καράτσι, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.
 
Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των θυμάτων, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως τα περισσότερα είναι Πακιστανοί.
 
“Υπήρχαν 17 επιβάτες, δύο πιλότοι, ένας τεχνικός και ένας φρουρός ασφαλείας. Κανείς δεν επέζησε”, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της πακιστανικής Πολιτικής Αεροπορίας.
 
“Το δυστύχημα οφείλεται σε βλάβη, ο πιλότος ενημέρωσε αμέσως μετά την απογείωση ότι ένας από τους κινητήρες δεν λειτουργούσε”, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
“Δεν υπάρχουν επιζώντες”, τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ο συνταγματάρχης Νουρ Αλάμ, εκπρόσωπος του στρατού.
 
Το αμερικανικής κατασκευής τύπου Beechcraft αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρίας τσάρτερ JS Air μετέφερε τους εργαζόμενους σε πετρελαιοπηγή στο Μπιτ Σαχ, στο νότιο Πακιστάν, όταν κατέπεσε σε προάστιο του Καράτσι.
 
Εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΝΙ επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος μετέφερε εργαζόμενους της ιταλικής εταιρίας, χωρίς όμως να προσθέσει άλλα στοιχεία.
 
“Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια δώδεκα πτώματα”, πρόσθεσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.
 
Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση ότι ο ένας κινητήρας δεν λειτουργούσε. “Ζήτησε να επιστρέψει και καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, το αεροπλάνο συνετρίβη”, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
 
“Το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι νεκροί δεν είναι δυνατό να αναγνωρισθούν. Δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν ήταν άνδρες ή γυναίκες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Νουρ Αγκά.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτείται η πρωθυπουργός της Λετονίας, Εβίκα Σιλίνια, για περιστατικά με ουκρανικά drone - Καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός
Το ακροδεξιό κόμμα «Νέα Ενότητα» έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία καθώς το αριστερό κόμμα των Προοδευτικών δήλωσε ότι αποσύρει τη στήριξη του
Εβίκα Σιλίνια
Άρση καραντίνας του κρουαζιερόπλοιου με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Μπορντό – Συνεχίζει το ταξίδι του για Ισπανία
Πλέον, μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι επιβάτες που είχαν ασθενήσει με γαστρεντερίτιδα, το κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Φερόλ της Ισπανίας
Το κρουαζιερόπλοιο Ambition στο λιμάνι του Μπορντό
Βρετανία: Αθωώθηκε η Άντζελα Ρέινερ από κατηγορίες που αφορούσαν φορολογική υπόθεση – Πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία των Εργατικών
Η Ρέινερ μίλησε στον Guardian και το ITV News και, όταν ρωτήθηκε αν ο Στάρμερ θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «ο Κιρ θα πρέπει να το σκεφτεί»
FILE PHOTO: British Deputy Prime Minister Angela Rayner visits the community kitchen at the Newquay Orchard on February 10, 2025 in Newquay, Britain. Leon Neal/Pool via REUTERS/File Photo