Κόσμος

33 νεκροί τζιχαντιστές από γαλλικές και ρωσικές επιδρομές στη Συρία

Οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν η Γαλλία και η Ρωσία τις τελευταίες 72 ώρες στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο 33 τζιχαντιστών της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Οι επιδρομές της γαλλικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τη Δευτέρα και την Τρίτη εναντίον αποθηκών με όπλα, στρατοπέδων και σημείων ελέγχου στη Ράκα και τα περίχωρα της πόλης προκάλεσαν τον θάνατο 33 τζιχαντιστών και τον τραυματισμό δεκάδων στις τάξεις του ΙΚ”, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

“Ο περιορισμένος αριθμός των νεκρών εξηγείται από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές είχαν λάβει προφυλάξεις. Δεν υπήρχαν παρά μόνο φρουροί γύρω από αποθήκες και στρατόπεδα και οι περισσότεροι σκοτώθηκαν πάνω στα οδοφράγματα ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση, πολλές οικογένειες ξένων μαχητών εγκατέλειψαν την πόλη για να καταφύγουν στη Μοσούλη του Ιράκ, άλλο προπύργιο του ΙΚ, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφοριών σε όλη τη χώρα.

Η Ρωσία και η Γαλλία κλιμάκωσαν τις επιδρομές στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και την επίθεση εναντίον αεροσκάφους της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό Σινά. Οι τζιχαντιστές του ΙΚ ανέλαβαν την ευθύνη για όλες τις επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν καταπλακώθηκαν από έναν παλιό πέτρινο τοίχο
Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους
Γαλλικό ασθενοφόρο