Κόσμος

34 μαθήτριες κατήγγειλαν σεξουαλική βία και κατέληξαν στο νοσοκομείο από νέα επίθεση!

Η Ινδία είναι μια χώρα με υψηλό κίνδυνο για σεξουαλική βία, όμως αυτό που έγινε στην ανατολική πολιτεία Μπιχάρ, δεν το χωράει ανθρώπου νους.

34 μαθήτριες που είχαν δεχθεί σεξουαλική βία, το κατήγγειλα και κατέληξαν στο νοσοκομείο, ύστερα από άγρια επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα αγοριών που τις είχαν παρενοχλήσει. Το πιο τραγικό είναι πως τα αγόρια είχαν μαζί τις μητέρες τους και άλλους γείτονες!

Η Ινδία θεωρείται ως η πλέον επικίνδυνη χώρα για τις γυναίκες εξαιτίας του υψηλού κινδύνου για σεξουαλική βία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Thomson Reuters Foundation με τη συμμετοχή 550 ειδικών και η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο.

Νωρίτερα φέτος στο Μπιχάρ, περισσότερα από 30 κορίτσια δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση και βασανίστηκαν σε έναν ξενώνα. Η επίθεση του Σαββάτου είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα λόγω της καθυστέρησης προσφυγής στη δικαιοσύνη. Δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερις γυναίκες, συνελήφθησαν, δήλωσε στο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας Μριτιουντζάι Κουμάρ Τσουντχαρί.

Τα κορίτσια υπέστησαν ελαφρά τραύματα και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο. Τα αγόρια, ηλικίας 12-16 ετών, εισήλθαν σε ένα γήπεδο που βρισκόταν κοντά στο σχολείο στο χωριό Νταρμάκα, σε απόσταση 300 χλμ από την πρωτεύουσα Πάτνα, όπου τα κορίτσια έπαιζαν το Σάββατο και άρχισαν να φωνάζουν χυδαία επίθετα.

Αφού τα κορίτσια άρχισαν να διαμαρτύρονται, τα αγόρια έφυγαν κι επέστρεψαν λίγο μετά κραδαίνοντας ραβδιά κι έχοντας μαζί τους άλλους 20 ανθρώπους. «Τα αγόρια έφεραν μαζί τους τις μητέρες τους και άλλους από τη γειτονιά» περιέγραψε στο Ρόιτερς ο Μπαιντγιανάτ Γιαντάβ, ο επικεφαλής της περιφέρειας του Σουπάουλ. Μεταξύ των προσώπων που επιτέθηκαν στις μαθήτριες βρίσκονταν και ηλικιωμένες γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ