Κόσμος

50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κωνσταντινούπολη κατά της τρομοκρατίας

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένα προάστιο της Κωνσταντινούπολης για να καταδικάσουν «την τρομοκρατία» των Κούρδων μαχητών, σε μια κινητοποίηση που παραπέμπει στις πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου εκλογές, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πορεία στη συνοικία Γιενικαπί πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες ενώπιον του πλήθους.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter o Ερντογάν έγραψε:
«Προτρέπω όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να υψώσουν τις φωνές τους κατά της τρομοκρατίας. Σας προσκαλώ στο Γιενικαπί».

Από τους πολίτες ζητήθηκε να έχουν μαζί τους μόνο την τουρκική σημαία. Πολλοί συμμετέχοντες είχαν βάλει στο μέτωπό τους ένα κόκκινο φουλάρι με το σύνθημα: «οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δε θα διχαστεί ποτέ».

Από τα ηχεία ακούγονταν επίσης τα συνθήματα: «οι Τούρκοι και οι Κούρδοι είναι αδέλφια», «καταριόμαστε τον τρόμο» αλλά και «ο Θεός είναι μεγάλος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1