Κόσμος

6.000 ζευγάρια παντρεύτηκαν για να έχουν… τύχη βουνό!

Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά περισσότερα από 6.000 ζευγάρια επέλεξαν να παντρευτούν την 9η μέρα του 9ου μήνα του έτους, στην Ταϊβάν.

Με βάση το ημερολόγιο της Ταϊβάν που ξεκινά με την ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας (σ.σ. επίσημος τίτλος της Ταϊβάν) το 1911, η σημερινή Πέμπτη είναι η ένατη ημέρα του ένατου μήνα του 99ου έτους του ημερολογίου τους. Και θεωρείται τυχερή ημερομηνία αφού περιλαμβάνει δύο εννιάρια, αριθμός που για τους Ταϊβανέζους φέρνει τύχη και ευτυχία.

Για τον κινεζικό λαό, το εννέα, που σημαίνει παντοτινό, αιώνιο, είναι ένας τυχερός αριθμός και μάλιστα όταν συμπίπτουν δύο ή και περισσότερα εννέα τότε μιλάμε για τύχη βουνό!

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 6.063 ζευγάρια καθόρισαν εδώ και καιρό το γάμο τους για την σημερινή τυχερή ημέρα. Σημειώνεται ότι οι σημερινοί γάμοι είναι περισσότεροι από όλους τους γάμους στην Ταϊβάν που έγιναν τον Αύγουστο και δεν ξεπέρασαν τους 5.453.

Όταν το ρολόι χτύπησε τη… μαγική ώρα, δηλαδή εννέα δευτερόλεπτα του ένατου λεπτού της ένατης ώρας της ένατης ημέρας του ένατου μήνα του 99ου έτους, και συνέπεσαν όλα τα εννιάρια (9-9-9-9-99), τα ζευγάρια αντάλλαξαν βέρες και φιλιά ενώ ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Ταϊπέι Χάου Λονγκ-Μπιν τους ευχήθηκε πραγματική τύχη και αγάπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι