Κόσμος

8.000 απολύσεις ετοιμάζει η Panasonic

Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Panasonic ανακοίνωσε σήμερα ότι ενδέχεται να προβεί στην κατάργηση άλλων 8.000 θέσεων εργασίας έως την άνοιξη του 2013 με σκοπό να "εξοικονομήσει κονδύλια" και να επανέλθει "στην κερδοφορία".

“Μελετάμε την κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων μας”, ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Τόκιο εκπρόσωπος του ομίλου.

Προ διμήνου ο Panasonic είχε 322.000 εργαζόμενους, αφού όμως σταδιακά ο αριθμός των εργαζομένων ήδη είχε μειωθεί κατά 40.000.

Οι τελευταίοι 9.000 απολύθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου φέτος.

Ο όμιλος, που εδρεύει στην Οζάκα, λόγω μείωσης πωλήσεων έχει συγκριτικά με το απώτερο παρελθόν μειωμένη ρευστότητα, πληττόμενος καίρια από την ανατίμηση του γεν έναντι βασικών συναλλαγμάτων.

Στην πλέον πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ανέφερε “καθαρή ζημιά” το λήξαν οικονομικό έτος άνω και των 7,5 δισ. ευρώ (παραπλήσια του προηγούμενου έτους), κάτι που προκάλεσε αίσθηση στους δυτικούς βιομηχανικούς κύκλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απολύσεις ζήτησε ο Φούχτελ: “Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία τη κάνουν 1.000”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 1
Πολωνία: Νεαρή μητέρα αφήνει το γραφείο και εκπαιδεύεται για πόλεμο με τη Ρωσία – «Θα πολεμήσω για το παιδί μου»
Στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδες Πολωνοί εντάσσονται σε στρατιωτικά προγράμματα, παρακινούμενοι από τον φόβο μιας επίθεσης και την επιθυμία να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters
Η 36χρονη διοικητική υπάλληλος Αγκνιέσκα Τζεντροζάκ στέκεται μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους κατά τη διάρκεια της εθελοντικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πεδίο εκπαίδευσης στο Μπρανιέβο της Πολωνίας