Κόσμος

AUKUS: Ακυρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας και Βρετανίας

Η αμυντική συμφωνία AUKUS ανάμεσα σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία έχει ενοχλήσει τα μέγιστα τη Γαλλία και μάλιστα το δείχνει με κάθε τρόπο.

Η Γαλλία ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχουν αυτήν την εβδομάδα η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί με τον Βρετανό ομόλογό της, αφού η Αυστραλία ακύρωσε τη σύμβαση προμήθειας γαλλικών υποβρυχίων, μετά τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές απόψε.

Τα υπουργεία Άμυνας Γαλλίας και Βρετανίας δεν έχουν ακόμη κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian που ανέφερε ότι η συνάντηση ματαιώθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα