Κόσμος

AstraZeneca: Ισπανία, Πορτογαλία και Ολλανδία αρχίζουν ξανά τους εμβολιασμούς

Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία θα ξαναρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκρινε το σκεύασμα αυτό «ασφαλές και αποτελεσματικό» για τον κορονοϊό.

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Καρολίνα Νταρίας ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί θα επαναληφθούν από την επόμενη Τετάρτη, εξηγώντας μέχρι τότε ότι οι αρχές θα αποφασίσουν ποιες ομάδες του πληθυσμού θα λάβουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η Ισπανία είχε αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στις 15 Μαρτίου, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για προληπτικούς λόγους. Μέχρι τότε, σχεδόν ένα εκατομμύριο Ισπανοί (975.661 άνθρωποι) είχαν λάβει το εμβόλιο.

Click4more: Εμβολιασμοί με AstraZeneca: Ξαναρχίζουν σε Ισπανία και Βουλγαρία – Την Παρασκευή αποφασίζει η Ιρλανδία

Την Τετάρτη, η ισπανική υπηρεσία φαρμάκων ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τρεις περιπτώσεις ανθρώπων που εμφάνισαν θρόμβους αφού τους χορηγήθηκε το εμβόλιο και ο ένας από αυτούς πέθανε.

Η Πορτογαλία από την πλευρά της αίρει επίσης την προσωρινή αναστολή χρήσης του εμβολίου και θα ξαναρχίσει να το χρησιμοποιεί από τη Δευτέρα. Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έχουν ήδη λάβει 173.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα.

Στην Ολλανδία, ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε, ανακοίνωσε απόψε ότι οι εμβολιασμοί θα ξαναρχίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επτά χωρών συνεχίζουν στην Ουάσινγκτον τις συνομιλίες τους για την Ουκρανία
Αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γιατί το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν συζητήθηκε λεπτομερώς στην τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε νωρίτερα
ΝΑΤΟ
New York Times: Χιλιάδες παιδιά εξαφανισμένα στα ορφανοτροφεία του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία
Έρευνα αποκαλύπτει πώς χιλιάδες παιδιά αποσπάστηκαν από τις οικογένειές τους από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και τοποθετήθηκαν σε ορφανοτροφεία, μερικές φορές με τη βοήθεια της διεθνούς ΜΚΟ Παιδικά Χωριά SOS
Καπνοί στην Δαμασκό
Η εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης διαμορφώνει πλέον τη διπλωματία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει όλη του την ενέργεια στο να κερδίσει τη διάσημη διάκριση που απέσπασε το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα – Μια εμμονή που επηρεάζει σήμερα τις διπλωματικές του επιλογές, αναλύει η ελβετική εφημερίδα Le Temps
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3