Ο Όστιν Μπέργκλας είναι βοηθός ειδικό πράκτορα στο FBI και ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε, μιλώντας στη Huffington Post, ότι η υπηρεσία έχει συλλάβει τους ηγέτες των Anonymous.
Πρόσφατα συνελήφθησαν πέντε μέλη της Luz Security, μιας ομάδας χάκερ και αυτό είχε τεράστια επίπτωση στη δράση των Anonymous.
«Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous» είπε ο Μπέργκλας στη Huffington Post.
Ρόλο κλειδί στις συλλήψεις αυτές έπαιξε ο Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu, ο οποίος συνελήφθη το 2012 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. Η απόφασή να συνεργαστεί σκόρπισε διχόνοια και φόβο στους υπόλοιπους, είπε ο πράκτορας.
«Το κίνημα είναι ακόμα εκεί, «φωνάζει» στο Twitter και ποστάρει πράγματα, αλλά δε τους ακούτε τόσο πολύ πια. Απλά δε συμβαίνει και αυτό γιατί έχουμε «ξηλώσει» τους πιο ισχυρούς τους παίκτες», λέει.
Ποιοί είναι όμως οι πέντε που έχουν συλληφθεί και θεωρούνται «εγκέφαλοι» των Anonymous; Η Huffington Post τους παρουσιάζει…
Τζέρεμι Χάμοντ, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», δήλωσε ένοχος στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης, «εισβάλλοντας» στο διίκτυο της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο χακάρισμα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec. «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ό,τι πίστευα σωστό», ανέφερε σε δήλωση που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του.
Έκτος Χαβιέρ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu, μπορεί να είναι και το πιο μισητό μέλος των Anonymous. Το 2011, όταν εντοπίστηκε από το FBI, πρόδωσε τα άλλα μέλη της συνεργαζόμενης με τους Anonymous ομάδας LuzlSec, βοηθώντας τις αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία και να τους συλλάβουν. Ο Μονσεγκούρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να φυλακιστεί μέχρι 124 χρόνια αλλά η καταδίκη του έχει «παγώσει» αφού συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές.
Μερσέντες Ρενέ Χάφερ, γνωστή και ως Νο, είναι μέλος του Paypal 14, ένα γκρουπ χάκερ που συνελήφθησαν από το FBI το 2011 γιατί φέρονται να συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση κατά του PayPal. Η Χάφερ και τα υπόλοιπα μέλη του Paypal 14 βρίσκονται σε «νομικό κενό» εδώ και δυο χρόνια. Τον Μάιο άρχισαν να διαπραγματεύονται συμφωνία για να μην οδηγηθούν στη φυλακή.
Κρίστοφερ Ντόγιαν, γνωστός στους κύκλους των Anonymous ως Commander X. Συμμετείχε σε επιθέσεις κατά της Sony, του PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της επαρχίας Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Συνελήφθη από το FBI και απειλήθηκε με φυλάκιση 15 ετών τον Σεπτέμβριο του 2011 για την επίθεση στο site της Σάντα Κρουζ. Τώρα, είναι φυγάς. Λίγο μετά τη σύλληψή του, φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.
Μπάρετ Μπράουν. Αντίθετα με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν θέλησε να μείνει… ανώνυμος. Αυτοαποκαλείται εκπρόσωπος των χάκερ ακτιβιστών, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορήθηκε – σύμφωνα με την Dallas Morning News- για online απειλή, αντίποινα κατά ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κυβερνητικού αξιωματούχου.
Σλιμ Αμάμου. Τον Ιανουάριο του 2011, οι Anonymous ξεκίνησαν την επιχείρηση Τυνησία, μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εξεγερθέντες. Ο Αμάμου είναι Τυνήσιος blogger, γνωστός και ως slim404 και συνελήφθη από την αστυνομία της Τυνησίας. Κρατήθηκε φυλακισμένος για επτά μέρες, αλλά όταν έπεσε το καθεστώς του Μπεν Άλι, αντιμετωπίστηκε ως ήρωας και διορίστηκε υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας στη μεταβατική κυβέρνηση.
Ντμίτρι Γκούζνερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Aendy, στοχοποιήθηκε από το FBI το 2008 για επίθεση στο σύστημα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και δυο χρόνια επιτήρησης. Έγινε έτσι ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη για συνεργασία με τους Anonymous.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Anonymous “χτύπησαν” στο Βερολίνο την πρεσβεία των ΗΠΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Επιθέσεις” από Anonymous στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο υπουργείο Οικονομικών
Οι Anonymous «χτύπησαν» τη Βουλή; Συναγερμός από προκήρυξή τους
Οι Anonymous χτύπησαν την ιστοσελίδα του Εφετείου Αθηνών και μεταδίδουν ΕΡΤ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι Anonymous προειδοποιούν ότι θα χτυπήσουν την ελληνική κυβέρνηση στις 15 Ιουνίου
Οι Anonymous έριξαν την ιστοσελίδα του Ερντογάν
Με επιθέσεις απειλούν οι Anonymous την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ
Συνελήφθη 17χρονος hacker, μέλος των Anonymous
Συντάκτης του Reuters βοήθησε τους Anonymous να «χακάρουν» αντίπαλη ιστοσελίδα