Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Bόρεια Κορέα: Επίδειξη ισχύος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Παρέλαση στρατιωτών με στολές βιοχημικού πολέμου

Bόρεια Κορέα: Επίδειξη ισχύος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Παρέλαση στρατιωτών με στολές βιοχημικού πολέμου

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνουν οι φωτογραφίες από την στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Βόρεια Κορέα για 73 χρόνια ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος. Φωτοβολίδες, αεροπλάνα, αλεξιπτωτιστές, ακόμα και στρατιώτες με στολές… βιοχημικού πολέμου. 

Η φαντασμαγορική στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πιονγκγιάνγκ, στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ. Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος το παρών έδωσε φυσικά και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς ωστόσο να εκφωνήσει λόγο. 

Η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας μετέδωσε εικόνες με φωτοβολίδες και αεροπλάνα να πετούν πάνω από την Πιονγκγιάνγκ. Στο φαντασμαγορικό θέαμα συμμετείχαν και αλεξιπτωτιστές που έπεσαν από αεροσκάφη μέσα στη νύχτα. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης και «μονάδες πρόληψης έκτακτης νόσου», αποτελούμενες από στρατιώτες και εργάτες, που φορούσαν βιοχημικές στολές και μάσκες αερίων. 

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το BBC, στόχος της Πιονγιάνγκ με αυτή την παρέλαση ήταν να δείξει στην διεθνή κοινότητα ότι μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, αν και δεν παραδέχεται ότι έχει κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα από το 2020 έχει εφαρμόσει ακραίους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ενώ διέκοψε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο για να αποτρέψει την εισροή κρουσμάτων. 

Χωρίς βαλλιστικούς πυραύλους

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά – σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας – η Βόρεια Κορέα δεν φαίνεται να παρουσίασε βαλλιστικούς πυραύλους, όπως είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο. 

Οι πρώτες εικόνες από την παρέλαση δεν απεικόνισαν κανένα πύραυλο, παρόλο που στις στρατιωτικές παρελάσεις συνηθίζεται να εμφανίζονται οι νέες ή ενημερωμένες εκδόσεις πυραύλων της χώρας. 

Με πληροφορίες από BBC και CNN

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

 
 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις