Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Brexit: Κοντά σε εμπορική συμφωνία Βρετανία και Ε.Ε μετά από ολονύχτιεςσυνομιλίες

Brexit

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ ενημέρωσε το βράδυ της Τετάρτης (23.12.2020) πως «η δουλειά θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα», προτείνοντας σε όσους καλύπτουν τη διαπραγμάτευση «να κοιμηθούν λιγάκι». «Ελπίζουμε ότι θα είναι εφικτό να αρχίσουμε νωρίς το πρωί», συμπλήρωσε αναφερόμενος στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.

click4more: Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού παρούσα και στην Ιρλανδία

Κατά τον κ. Μαμέρ, οι δύο πλευρές εξετάζουν διεξοδικά κάποιες «λεπτομέρειες». Πάντως αναμένεται πως θα ανακοινωθεί όντως συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα του χαοτικού σεναρίου no deal· σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης θα συνεδριάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να εγκρίνουν το περιεχόμενό της. Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Τζόνσον θα ανακοινώσει τη συμφωνία στην πρωινή ενημέρωση.

Τρεις διπλωματικές πηγές στην ΕΕ ανέφεραν ότι τα κράτη μέλη πλέον κινούν διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή της συμφωνίας από 1ης Ιανουαρίου 2021 αν πράγματι ανακοινωθεί πως επιτεύχθηκε σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις