Κόσμος

Brexit: Συμφωνία μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου ζητά η Γαλλία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις σχέσεις τους μετά το Brexit μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Παράλληλα όμως πρόσθεσε πως η ΕΕ δεν θα δεχθεί μια κακή συμφωνία μόνο και μόνο για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός για την μετά Brexit εποχή.

«Είναι ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία τις ερχόμενες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει γύρω στις αρχές του Νοεμβρίου», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στον ραδιοσταθμό FranceInfo.

«Δεν πρέπει να χάσουμε την ηρεμία μας τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων, επειδή τότε είναι που μερικές φορές γίνονται κακές παραχωρήσεις», πρόσθεσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες, Σάββατο, στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πως θα διερευνήσει κάθε οδό προς μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως πρόσθεσε πως πρόοδος για τη γεφύρωση σημαντικών διαφορών πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Τζόνσον έχει θέσει ως προθεσμία για μια συμφωνία τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου και η ΕΕ επιδιώκει λίγες ακόμη παραχωρήσεις πριν εισέλθει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για τις σχέσεις των δυο πλευρών μετά το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Λίβυος στρατηγός Οσάμα Αλ-Μασρί για βασανισμούς μεταναστών – Είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ιταλικές αρχές πριν ένα χρόνο
Ο Αλ-Μασρί είχε συλληφθεί προηγουμένως στο Τορίνο στις 19 Ιανουαρίου, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια, δολοφονία και σεξουαλική βία
Ιταλική αστυνομία
Ανήλικοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακές επιπλοκές εκτιμά βρετανική έρευνα
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καρδιακοί κίνδυνοι από τη μόλυνση από Covid είναι σημαντικά υψηλότεροι, ακόμα και σε νέους, συγκριτικά με εκείνους από το εμβόλιο της Pfizer
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού