Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαλυμένες Πολιτείες Αμερικής! “Ρίξτε τον Τραμπ με πραξικόπημα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Η πάλαι ποτέ ισχυρότερη χώρα του πλανήτη μοιάζει… ξεχαρβαλωμένη μετά από μόλις δύο εβδομάδες νέας διακυβέρνησης!
– Ανώτερη σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, επί προεδρίας Ομπάμα, ταράζει τα νερά!
– Λέει ουσιαστικά πως ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του Τραμπ ίσως είναι μονόδρομος!
– “Η πρώτη του εβδομάδα το έκανε ξεκάθαρο: Ναι, είναι όσο τρελός φαντάζονταν όλοι”!
– «Μπορώ να φανταστώ ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματικούς να λένε απλά στον Πρόεδρο: “Όχι, κύριε. Δεν θα το κάνουμε αυτό”»!

Έχουν περάσει… σκάρτες δύο εβδομάδες από την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι μέρες αυτές, όμως, συνυπολογίζοντας φυσικά και τα πεπραγμένα του στην προεκλογική περίοδο, ήταν αρκετές για να αλλάξουν άρδην την εικόνα της χώρας.

Ο Τραμπ πρόλαβε με ένα από τα πρώτα του διατάγματα, αυτό με το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών -κυρίως μουσουλμάνων- να τα κάνει… άνω – κάτω:

Δημιουργώντας διπλωματικά επεισόδια με πολλές χώρες

– Πυροδοτώντας ένα άνευ προηγουμένου κύμα διαδηλώσεων και αντιδράσεων στις ΗΠΑ

– Και κάνοντας -μάλλον- πολλούς αμερικανούς και μη, να αναπολούν ήδη τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαλαρός πια και με… σαγιονάρες, κάνει τις διακοπές του στις Παρθένες Νήσους, μετά της συζύγου του…

Και μιας και αναφέραμε τον Ομπάμα, η τελευταία είδηση από τις ΗΠΑ έρχεται από μία πρώην σύμβουλό του και κάνει την εικόνα της ισχυρότερης (;) χώρας του πλανήτη να μοιάζει ακόμη πιο “θολή”.

Πραξικόπημα!

Η Rosa Brooks, είναι πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, έχοντας διατελέσει στη θέση αυτή κατά την διακυβέρνηση Ομπάμα. Αυτό που λέει μοιάζει αδιανόητο: Θεωρεί πως ο Τραμπ “είναι όσο τρελός φαντάζονταν όλοι” και υποστηρίζει πως μια στρατιωτική ανατροπή του -επίσημα εκλεγμένου- προέδρου της χώρας ίσως να αποτελεί μονόδρομο!

Σε μια επιστολή της σχετικά με την εξωτερική πολιτική, η Brooks είπε δημόσια πως μια στρατιωτική εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ ίσως να είναι η μοναδική επιλογή για την απομάκρυνση ενός από τους πλέον διχαστικούς προέδρους στην αμερικανική Ιστορία.

Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος το έκανε ξεκάθαρο: Ναι, είναι όσο τρελός φαντάζονταν όλοι“, έγραψε η Brooks, για να συνεχίσει: “Μια πιθανότητα είναι αυτή που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούσα αδιανόητη για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική: ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ή τουλάχιστον μια άρνηση των στρατιωτικών ηγετών να υπακούσουν σε συγκεκριμένες εντολές“!

Για πρώτη φορά στην καριέρα της ως δημόσιος λειτουργός, έχοντας μάλιστα τρία χρόνια προϋπηρεσία ως ανώτερη σύμβουλος του επικεφαλής της πολιτικής του Πενταγώνου, λέει: «Μπορώ να φανταστώ εύλογα σενάρια στα οποία ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικούς μπορεί απλά να πουν στον Πρόεδρο: “Όχι, κύριε. Δεν θα το κάνουμε αυτό”»!

Όλα αυτά ενώ μια δημοσκόπηση της Public Policy Polling “δείχνει” πως το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ συμφωνούν με την πολιτική του Τραμπ, ενώ αντιθέτως 52% των ψηφοφόρων δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να έχουν (ακόμη) ως πρόεδρο τον Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του 43% που υποστηρίζουν την προεδρία Τραμπ.

Πηγή: washingtontimes.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε