Συμβαίνει τώρα:
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» ο Κηφισός, το κέντρο της Αθήνας και η Κηφισίας
Κόσμος

Δύσπιστοι οι Σλοβένοι προς την κυβέρνηση και τα νέα μέτρα

Η κοινή γνώμη στη Σλοβενία τρέφει αμφιβολίες για την ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα σχεδιαζόμενα μέτρα, με στόχο τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και μόνον ένας στους τρεις πολίτες πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πακέτο μέτρων, όπως υποσχέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας “Ντέλο” της Λιουμπλιάνας που δείχνει επίσης ότι η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της σλοβενικής κυβέρνησης παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τις πολιτικές προτιμήσεις και την ηλικία των ερωτηθέντων.

Η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει είναι πιο ισχυρή μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος “Θετική Σλοβενία” που είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού (ποσοστό 74%) και μεταξύ των συνταξιούχων ποσοστό (41%).

Από την άλλη πλευρά, το 77% των υποστηρικτών του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα που σχεδίασε. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι επίσης ισχυρή μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς σε ποσοστό 72% οι νέοι ηλικίας 26-35 ετών θεωρούν ότι τα μέτρα δεν θα εκπληρωθούν.

Το 70% των ερωτηθέντων εγκρίνει επίσης τα μέτρα που πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σένκο Πλίτσανιτς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δικαστικού συστήματος και το 14% τα αποδοκιμάζει.

Η έρευνα δείχνει ότι το 68% των Σλοβένων δεν πιστεύει ότι η έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής που έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γειτονική χώρα απειλείται με κούρεμα καταθέσεων και ειρωνεύεται την Ελλάδα

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τη Σλοβενία

Νέα μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στη Σλοβενία

Eurogroup: 7,5 δις στην Ελλάδα – ”Σκάνε” οι σλοβενικές τράπεζες;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στους 27 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Μπαγκλαντές, τα 25 παιδιά - Η Τρίτη κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους
Φοιτητές υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα, 25 παιδιά και ο πιλότος είναι οι 26 από τους 27 επιβεβαιωμένους νεκρούς, ενώ ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους
Μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές ερευνούν το σημείο μετά τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σε κτίριο που ανήκει στην πανεπιστημιούπολη του Milestone School and College, στη Ντάκα του Μπαγκλαντές.
Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσιοποιεί χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στις ΗΠΑ το 1968
Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Κινγκ, και την κατάθεση συγκρατουμένου του
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ αγκαλιάζεται από τη σύζυγό του Κορέτα Σκοτ Κινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπου αναρρώνει από τραύμα από μαχαίρι μετά από επίθεση γυναίκας. Αριστερά είναι η μητέρα του, Alberta Williams King
«Ο Τζο Μπάιντεν είχε πάρει υπνωτικά στο debate με τον Τραμπ», λέει ο γιος του Χάντερ – «Έμοιαζε με ελάφι που πάγωσε από τα φώτα»
«Ο Τζο Μπάιντεν, νομίζω, έκανε το πιο ανιδιοτελές πράγμα που γνωρίζω να έχει κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός στην ιστορία αυτής της γ@@@@@@@ς χώρας. Αποσύρθηκε για να σώσει το κόμμα».
Ο Τζο Μπάιντεν