Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εδώ συνετρίβη το Boeing της Malaysian Airlines με τους 239 επιβαίνοντες; Οι πρώτες φωτογραφίες από τις πετρελαιοκηλίδες ανοιχτά του Βιετνάμ

Εδώ συνετρίβη το Boeing της Malaysian Airlines με τους 239 επιβαίνοντες; Οι πρώτες φωτογραφίες από τις πετρελαιοκηλίδες ανοιχτά του Βιετνάμ

– Οι αρχές του Βιετνάμ υποστηρίζουν πως βρήκαν δυο πετρελαιοκηλίδες κοντά στις ακτές
– Είδαν και μια στήλη καπνού
– Πιστεύουν πως δημιουργήθηκαν από τη συντριβή του αεροπλάνου της Malaysia Airlines
– Ομάδες διάσωσης από Μαλαισία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Κίνα και ΗΠΑ μετέχουν στις έρευνες
– 15 αεροσκάφη και εννέα πλοία έχει στείλει η Μαλαισία
– Από τα πιο ασφαλή αεροσκάφη το Boeing που χάθηκε μετά την απογείωση από την Κουάλα Λουμπούρ
– Ποιοι είναι οι 239 επιβάτες του αεροσκάφους που έχει εξαφανιστεί
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας και ενώ κατευθυνόταν προς το Βιετνάμ.

Αρχές του Βιετνάμ υποστηρίζουν ότι κοντά στις ακτές της χώρς εντοπίστηκαν μια ή δυο πετρελαιοκηλίδες, 12 μίλια η κάθε μια, που συνάδουν με συντριβή αεροσκάφους στη θάλασσα. Λίγο αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα φωτογραφία από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι πετρελαιοκηλίδες.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι τίποτα βέβαιο, αν δηλαδή η στήλη καπνού ή οι πετρελαιοκηλίδες είναι αποτέλεσμα της συντριβής του Boeing 777-200ER της Malaysia Airlines.

“Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο”, δήλωσε στο Reuteres ο Φαμ Κουί Τιού, υφυπουργός Μεταφορών του Βιετναμ.

“Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με πείπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες”, είπε.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Aπό τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα, λίγη ώρα αφού απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο.

H Μαλαισία έχει στείλει 15 αεροσκάφη και εννέα πλοία

«Το αεροσκάφος μας εντόπισε μια πορτοκαλί κηλίδα στη θάλασσα στο σημείο απ’ όπου προήλθε το τελευταίο σήμα. Στείλαμε ένα πλοίο να ερευνήσει και επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν τίποτα», είπε αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού της Μαλαισίας, νωρίτερα.

Βιετνάμ, Μαλαισία και Σιγκαπούρη διεξάγουν στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου κοινή επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες έχει συντριβεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν. Ο ίδιος δήλωσε οτι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Λίγο νωρίτερα ένας ναύαρχος από το Βιετνάμ είχε δηλώσει ότι το Μπόινγκ συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου. Αργότερα ανασκεύασε τις τις δηλώσεις του και επεσήμανε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ.

Ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνο.Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων και το αεροπλάνο ερευνούν την περιοχή ανοικτά της δυτικής επαρχίας Παλαουάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ραμόν Ζαγκάλα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Πίτερ Πολ Γκάλβες επεσήμανε ότι οι έρευνες διεξάγονται βάσει της «πιθανότητας/υπόθεσης ότι το αεροσκάφος παρέκκλινε της πορείας του».

Το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα ξημερώματα 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας, όπως έχει ανακοινώσει η Malaysian Airlines.


Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 02:40 (του Σαββάτου τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας)
«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 (του Σαββάτου, ώρα Μαλαισίας, 18:41 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν στο Πεκίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

Η αεροπορική εταιρεία εχει ανακοινώσει ότι το Μπόινγκ μετέφερε 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 153 Κινέζοι -ανάμεσά τους και ένα παιδί- 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 4 Αμερικανοί (και ένα παιδί), 3 Γάλλοι, 2 Νεοζηλανδοί, 2 Ουκρανοί και 2 Καναδοί, ένας Ρώσος, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.Τα μέλη του πληρώματος ήταν 12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιγμή που το Boeing της Malaysia Airlines χάνεται από το ραντάρ

Πέντε παιδιά ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης 370 της Malaysia Airlines

Σπαραγμός στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ και του Πεκίνου

Εξαφάνιση – μυστήριο boeing της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες – Δεν εξέπεμψε ποτέ σήμα κινδύνου, δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια

Αγνοείται αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες – Χάθηκε από τα ραντάρ

Θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε