Κόσμος

Έκρηξη την ώρα της προσευχής στο Ιράκ έστειλε στο θάνατο 20 ανθρώπους

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν όταν ένας βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σήμερα, την ώρα της προσευχής, σε ένα σουνιτικό τέμενος κοντά στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τους φόβους περί ενός ανοικτού θρησκευτικού πολέμου στο Ιράκ.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο εσωτερικό του τεμένους Αμπού Μπακάρ Σαντίρ, στην μικρή πόλη Ουατζιχίγια, στην επαρχία Ντιγιάλα.

Ο καμικάζι βομβιστής πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε τη στιγμή που ο ιμάμης απευθυνόταν στους πιστούς πριν από το τελετουργικό της προσευχής, δήλωσε ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας.

Ο απολογισμός των νεκρών, που έδωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, επιβεβαιώθηκε από έναν γιατρό στο νοσοκομείο της Μπακούμπα.

«Καθόμουν κοντά στην είσοδο όταν έγινε μια τεράστια έκρηξη που έκανε τα πάντα να τιναχτούν στον αέρα. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, ούτε πώς βρέθηκα σε αυτό το κρεβάτι νοσοκομείου», είπε ο Σινάν Γάλεμπ, που φέρει τραύματα στο πόδι.

«Καθόμουν δίπλα στον ιμάμη και το τζαμί ήταν γεμάτο κόσμο. Έγινε μια μεγάλη έκρηξη κι όλα έγιναν μαύρα», είπε ο Όμαρ Μουντχίρ, που επίσης τραυματίστηκε στα πόδια.

Η Μπακούμπα και η περιοχή γύρω από αυτήν έχει γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβανομένης μίας η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία παιδιά που είχαν πάει να κολυμπήσουν σε ένα ποτάμι αυτήν την εβδομάδα.

Στην πόλη Μουκνταντίγια, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν πυροδοτήθηκε μια βόμβα μπροστά σε ένα τέμενος την Τρίτη.

Τα νέα επεισόδια βίας αύξησαν σε πάνω από 450 τους νεκρούς από τις αρχές του Ιουλίου στο Ιράκ και σε πάνω από 2.700 από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συνθέσει το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση ανακοινώσεις των αρχών ασφαλείας και έχουν επιβεβαιώσει ιατρικές πηγές.

Δεν αναλήφθηκε η ευθύνη από καμία οργάνωση για την επίθεση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν σταματάει ο κύκλος αίματος στο Ιράκ

Βόμβα σε καφενείο σκότωσε 7 άτομα

Τρία παιδιά σκοτώθηκαν σε ποτάμι όταν έσκασε βόμβα

Ιράκ: Βομβιστικές επιθέσεις με στόχο περιφερειακό συμβούλιο – 8 νεκροί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ