Κόσμος

Έξαλλος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον Τραμπ! [vid]

Ο διάσημος ηθοποιός και ακτιβιστής της προστασίας του περιβάλλοντος, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, επέκρινε σήμερα την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού.

“Σήμερα, ο πλανήτης μας υποφέρει. Είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναλάβουμε δράση”, έγραψε στο Twitter ο 43χρονος ηθοποιός απογοητευμένος από την απόφαση αυτή.

Μια μέρα νωρίτερα είχε γράψει: “@realDonaldTrump, Ελπίζω να λάβεις σήμερα την ηθική απόφαση να προστατεύσεις τις μελλοντικές γενιές”.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του ΟΗΕ που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015, με αποτέλεσμα η συμφωνία να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Η συμφωνία στο Παρίσι επιτεύχθηκε μετά τη δέσμευση των χωρών που την υπογράφουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους –η καθεμιά με το μερίδιο που της αναλογεί– προκειμένου να αναχαιτιστεί η κλιματική αλλαγή και να προστατευτεί ο πλανήτης.

Ο Ντι Κάπριο, ο οποίος είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή, είχε χρησιμοποιήσει την ομιλία του παραλαμβάνοντας το ‘Οσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου το 2016 για να μιλήσει για το περιβάλλον.

Τότε είχε πει: “Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο επιτακτική απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη του πλανήτη και πρέπει να εργαστούμε συλλογικά, μαζί, και να πάψουμε να χρονοτριβούμε. Πρέπει να στηρίξουμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο που δεν μιλούν για τους μεγάλους ρυπαντές αλλά μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους αυτόχθονες λαούς παγκοσμίως, για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων των μη προνομιούχων εκεί έξω, οι οποίοι θα πληγούν περισσότερο από αυτήν. Για τα παιδιά των παιδιών μας και γι’ αυτούς τους ανθρώπους εκεί έξω των οποίων τις φωνές έπνιξε η απληστία των πολιτικών“.

Δείτε την ομιλία του

Πηγή: The Independent

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 7
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη