Κόσμος

El Pais: Η Ισπανία εξοπλίζει την Ουκρανία – Στέλνει αντιαεροπορικούς πυραύλους και τεθωρακισμένα Leopard

Η Ισπανία αποστέλλει στην Ουκρανία αντιαεροπορικούς πυραύλους και τεθωρακισμένα Leopard, αποκαλύπτει η El Pais. Μέχρι στιγμής, η Μαδρίτη έχει προσφέρει στο Κίεβο πυρομαχικά, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ελαφρά όπλα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η ισπανική εφημερίδα El Pais, η Ισπανία θα προσφέρει στην Ουκρανία αντιαεροπορικούς πυραύλους και τεθωρακισμένα Leopard, αυξάνοντας τη στρατιωτική της βοήθεια προς τη χώρα.

Παράλληλα η Μαδρίτη θα προσφέρει κρίσιμης σημασίας εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό για τον χειρισμό των τεθωρακισμένων αυτών. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία, όπου ο ισπανικός στρατός έχει αναπτύξει 500 μέλη του στο πλαίσιο της ενισχυμένης παρουσίας του ΝΑΤΟ.

Μια δεύτερη φάση της εκπαίδευσης μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η El Pais σημείωσε ότι το ισπανικό υπουργείο Άμυνας οριστικοποιεί την παράδοση στο Κίεβο αντιαεροπορικών πυραύλων Shorad Aspide, τους οποίους ο ισπανικός στρατός έχει αντικαταστήσει με ένα πιο εξελιγμένο σύστημα.

Μέχρι στιγμής η Μαδρίτη έχει προσφέρει στο Κίεβο πυρομαχικά, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ελαφρά όπλα.

Πηγές δήλωσαν στην ισπανική εφημερίδα ότι την σχετική πρόταση για την παροχή αυξημένης βοήθειας προς την Ουκρανία έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι όταν συναντήθηκαν στις 21 Απριλίου, όμως διευκρίνισαν ότι η διαδικασία καθυστέρησε λόγω της περιπλοκότητάς της.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
16
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
7