Κόσμος

Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον στους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ, τέως πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Ρεμπουμπλικανούς, δεν είναι πλέον αρκετά πλούσιος για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών ο οποίος καταρτίζεται από το περιοδικό Forbes.

Η περιουσία του κ. Τραμπ υπολογίζεται επί του παρόντος ότι φθάνει τα 2,5 δισ. δολάρια, είναι δηλαδή κατά 400 εκατ. χαμηλότερη από αυτήν του τελευταίου προσώπου που συμπεριλήφθηκε στη φετινή λίστα, εξήγησε το περιοδικό χθες Τρίτη.

Το 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέλαβε την 339η θέση στον κατάλογο, όμως, σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του μειώθηκε κατά 600 εκατομμύρια δολάρια αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Όπως εξηγείται στο δημοσίευμα, οι αξίες μετοχών εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, των κρυπτονομισμάτων και άλλων πόρων αυξήθηκαν ραγδαία.

Αντίθετα, οι τιμές «των ακινήτων σε μεγάλες πόλεις –που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Τραμπ– γνώρισαν μαρασμό, αφήνοντας τον πρώην πρόεδρο εκτός του πιο αποκλειστικού κλαμπ στον κόσμο», προσθέτει ο αρθρογράφος του Forbes.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο κάθε χρόνο από το 1996, όταν κατέλαβε την 368η θέση. Από το 1997 ως το 2016, τη χρονιά που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, βρισκόταν στο πλουσιότερο μισό των προσώπων της λίστας.

Όμως από το 2016, άρχισε η πτώση του και έκτοτε συνέχισε να υποχωρεί στην κατάταξη, προτού μείνει εκτός αυτής φέτος.

Κατά εκτιμήσεις, η κορύφωση της περιουσίας του κ. Τραμπ καταγράφηκε το 2015, όταν το Forbes υπολόγισε πως έφθανε τα 4,5 δισ. δολάρια. Την επόμενη χρονιά, υποχώρησε στα 3,7 δισ. δολάρια και από το 2017 ως το 2019 υπολογίστηκε πως ανερχόταν σε 3,1 δισ. δολάρια.

Ο επιχειρηματίας των ακινήτων έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι η εκλογή του στην προεδρία του κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσο ήταν ο ένοικος του Λευκού Οίκου ο κ. Τραμπ ανέθεσε τη διαχείριση του επιχειρηματικού ομίλου του στους γιους του, ωστόσο οι εταιρείες παρέμειναν στην κατοχή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ